Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Spanje zet drones in om onvoorzichtige bestuurders te beboeten

Vanaf vandaag gebruikt Spanje drones om verkeersovertredingen op te sporen en bestuurders te beboeten. Voorlopig zullen drie drones met een camera met een hoge resolutie over de wegen van de Canarische Eilanden vliegen, later zullen er ook drones in de rest van het land worden ingezet.

6 reacties

  • Dirk Pieters

    5 jaar geleden
    En wat hebben die drones met verkeersveiligheid te maken ? Niets, het is alleen kassa kassa, uit protest eens een jaartje niet naar Spanje gaan, dan vliegen die drones volgend jaar niet meer.
  • René Lippeveld

    5 jaar geleden
    Over het gebruik van drones valt heel wat te zeggen, pro én contra. Maar hier valt het dus alweer in handen van de politie en dan is het plots helemaal legaal. In België zou je je eigen kleinkind - bij wijze van spreken - nog niet ermee mogen opsporen, zeker niet als privépersoon, want dan is het plots erg illegaal. Het feit alleen dat je een agent(e) bent, volstaat niet. En een gewone drone zal vast wel minder gevaarlijk zijn dan een schiettuig of een mes.
  • Johan Vervoort

    5 jaar geleden
    Alshet voor de veiligheid was zouden ze bestuurders erop moeten aanspreken en niet enkelkassa kassa he
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Wat gaan ze nog uitvinden om geld af te persen....
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is maar een kwestie van tijd meer vooraleer drones aan je slaapkamervenster komen kijken of je wel veilige seks hebt.