Met de hashtag #янехотелаумирать klagen Russische vrouwen het huiselijk geweld in hun land aan. Bijgevoegd een bloederige selfie, getrukeerd natuurlijk.
Volledig scherm
Met de hashtag #янехотелаумирать klagen Russische vrouwen het huiselijk geweld in hun land aan. Bijgevoegd een bloederige selfie, getrukeerd natuurlijk. © Instagram

“Ik wilde niet sterven”: Russische vrouwen hekelen huiselijk geweld met bloederige selfies en hashtag

In Rusland verspreidt #янехотелаумирать zich als een lopend vuurtje. Vertaald betekent de hashtag zoveel als “ik wilde niet sterven” en hij wordt massaal gedeeld door Russische vrouwen die huiselijk geweld aanklagen. Bijgevoegd meestal een bloederige selfie.

2 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Laat ons eerst voor eigen deur vegen voordat we weer dat belerend vingertje opsteken. Persoonlijk dat die Russische vrouwen best in staat zijn om hun eigen overheid en maatschappij te mobiliseren om iets te doen aan dat probleem. En partnergeweld en -moorden ga je nooit helemaal weg krijgen, maar het zou al mooi zijn als de overheid eens een werkzame tactiek zou uitdokteren tegen bvb stalkende en gewelddadige ex'en. Ook in ons land wordt dat teveel weggelachen.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    En hoe zit het met huishoudelijk geweld in Belgie? Of denken jullie dat alles hier ok is? De mensen zijn vriendelijk op straat maar kunnen veranderen vanaf dat ze binnen in huis zijn.