Direct naar artikelinhoud
Sociale media

Facebook past namen van Instagram en WhatsApp aan

Facebook past namen van Instagram en WhatsApp aan
Beeld EPA

Facebook wil duidelijk maken wie de baas is. Zowel Instagram als WhatsApp krijgen binnenkort ‘from Facebook’ achter hun naam. ‘We willen duidelijk maken dat die diensten deel uitmaken van Facebook’, klinkt het.

‘WhatsApp from Facebook’ en ‘Instagram from Facebook’. Spannend klinkt het allerminst, maar dat zijn binnenkort de nieuwe namen van de populaire apps. Dat schrijft de gespecialiseerde technologiewebsite The Information.

Die aanpassing is – vanuit het perspectief van Facebook CEO Mark Zuckerberg gezien – niet echt verrassend. Eerder dit jaar kwamen Instagram en WhatsApp onder strenger toezicht van het moederbedrijf te staan. De originele oprichters van beide apps hebben Facebook ondertussen ook verlaten. Dezelfde communicatiestrategie wordt al toegepast bij andere dochterafdelingen van Facebook, zoals bij de VR-afdeling Oculus from Facebook.

In een reactie op het nieuws liet Facebook verstaan dat het op die manier mensen duidelijker wil maken dat Instagram en WhatsApp een onderdeel zijn van het grote Facebook. Eerder dit jaar liet Zuckerberg al verstaan dat hij Facebook, Instagram en WhatsApp met elkaar wil verbinden in één groot berichtensysteem.