© BELGA

Betrapte bestuurder stapt na intrekking van rijbewijs weer in auto

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft er een rustig controleweekend opzitten. Slechts 21 bestuurders tegen de lamp. Onder hen een gedrogeerde bestuurder die na de controle doodleuk weer in zijn auto stapte om verder te rijden.

Leo De Nijn

De man legde in Willebroek een positieve speekseltest af en bleek onder invloed van cannabis te zijn. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken. “Maar nadat wij onze controlepost hadden verlaten, was betrokkene van oordeel dat de kust veilig was. Hij stapte in zijn auto en reed, ondanks het rijverbod, doodleuk verder. Een interventieploeg, die wat verder stond opgesteld, kon de man onderscheppen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De rekening zal niet mals zijn: rijden bij een rijverbod én onder invloed. Zijn voertuig werd voor vijftien dagen overgebracht naar de terreinen van de takeldienst.

Een andere bestuurder reed onder invloed van cocaïne en cannabis. De man gaf toe dat hij een joint had gerookt en enkele lijntjes coke had gesnoven. Ook had hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed. “Dat is voldoende om zijn rijbewijs in te trekken, maar bij de controle kwam aan het licht dat hij een Spaans rijbewijs op zak had dat al meer dan een jaar vervallen is. Daar krijgt hij een extra proces-verbaal voor”, zegt de hoofdinspecteur.

Zwalpende fietser

In de Brugstraat in Muizen (Mechelen) kreeg de interventieploeg een fietser in het vizier die niet op het fietspad, maar op de rijbaan reed en dat zonder enige verlichting. De man werd staande gehouden en uit de eerste woorden die hij sprak, was het duidelijk dat hij dronken was. “De fietser had 1,6 promille alcohol in zijn bloed en hij had geen rijbewijs. Daarom werd zijn fiets voor zes uur ingehouden”, zegt Van de Sande.

Tien bestuurders moesten hun rijbewijs voor zes uur afgeven. Een van hen maakte op de Dendermondsesteenweg in Willebroek ook tegen hoge snelheid rechtsomkeer, maar werd snel ingerekend. Zeven bestuurders kregen drie uur rijverbod.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER