Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Nieuwe “milieuvriendelijke” papieren rietjes McDonald’s niet recycleerbaar, oude plastic rietjes wél

Na de heisa rond papieren rietjes die bijna ‘oplossen’ in het drankje, is McDonald’s in een nieuwe discussie verzeild geraakt met de ‘groene’ rietjes. Uit informatie van een anonieme werknemer blijkt dat die papieren exemplaren niet zo milieuvriendelijk zouden zijn als de fastfoodketen beweert. In tegenstelling tot de 100% recycleerbare plastic rietjes, wordt de papieren variant blijkbaar gewoon met het overige restafval verbrand. 

15 reacties

  • Jurgen Gardelijn

    5 jaar geleden
    In Disneyland ook papieren rietjes door ons strot geramd. Had er 2 of 3 nodig om mijn beker uit te drinken!
  • Stille Stille

    5 jaar geleden
    Laat de natuur zijn gang gaan en weg met al die nutteloze milue wetten het is gewoon een en al geld kwestie
  • Nick Lersberghe

    5 jaar geleden
    De bedoeling is niet dat ze gerecycleerd worden. Het grootste deel van de plastieken rietjes werd sowieso gewoon weggesmeten zonder te recycleren. De papieren rietjes zijn wel afbreekbaar in de natuur. Er zullen sowieso grondstoffen aan verbruikt worden, alleen hebben we er nu geen extra vervuiling meer bij nadien.
  • Joske Zeeuw

    5 jaar geleden
    Als karton gerecycleerd kan worden, waarom "dikke" papieren rietjes dan niet? Vervuild door de chemicaliën in de drankjes? Of gewoon te duur om te sorteren. Uiteindelijk is geld altijd de ultieme drijfveer.
  • jeffrey de vlaminck

    5 jaar geleden
    En waar belanden de rietjes van de dranken die niet in de McDonald's geconsumeerd worden ? Een groot deel ervan belandt in de natuur, heel ecologisch !!!