Bjorg Lambrecht zat vorige week nog in ‘Vive le vélo’: “Nul ego, het was een schat van een jongen”

Vlaanderen leerde Bjorg Lambrecht kennen toen hij twee weken geleden aanschoof in de voorlaatste aflevering van Vive le vélo. Presentator Karl Vannieuwkerke herinnert zich een lieve, respectvolle jongeman.

dewo

“We bereidden de opname voor in een camper”, zegt Vannieuwkerke. “Toen Bjorg z’n kopje door de deur stak, was dat meteen ontwapenend. De vrolijkheid die hij uitstraalde was aanstekelijk. Hij luisterde met een constante glimlach op zijn gezicht naar de verhalen van Eddy Planckaert en Hendrik Redant. Na de opname bedankte hij mij dat hij erbij mocht zijn. Ik zei hem: Hopelijk wil je nog eens terugkomen. Ik kreeg een geruststellende glimlach terug. Hij had helemaal geen ego, het was een schat van een jongen.”

Het onverwachte overlijden brengt bij Vannieuwkerke herinneringen aan Rob Goris naar boven. De wielrenner stierf op zijn 30ste na hartfalen. Ook hij was kort daarvoor te gast bij Vive le vélo. “Hoewel dat een andere situatie was, denk je daar automatisch aan. De koers geeft ons mooie momenten, maar ook trieste verhalen als dit. Het is niet te vatten. Meer kan je daar niet op zeggen. Behalve eens goed vloeken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen