Inbrekersduo teistert badstad: “Wees op je hoede, ook overdag”

© jve

© rr

© rr

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De politie zoekt enkele inbrekers die sinds afgelopen donderdagavond Blankenberge teisteren. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een duo dat betrokken is bij minstens vier inbraken. Telkens werden cash geld of juwelen gestolen. Ondertussen loopt er een (buurt)onderzoek. “Inbrekers gaan niet enkel ’s nachts te werk, maar ook overdag”, waarschuwt de politie.

Junior Verbeeke

De inbrakenplaag woedt sinds vorige week donderdag in verschillende delen van Blankenberge. Bij de lokale politie kwamen minstens vier aangiftes binnen van (pogingen tot) inbraak, al dan niet met een bijhorende buit. Maar waarschijnlijk ligt dat aantal nog iets hoger. De residentiële wijk tussen de terreinen van Sport Vlaanderen en supermarkt Delhaize werd geviseerd, maar ook de Frontwijk - waaronder de Kemmelbergstraat - werd slachtoffer van dieven.

Telkens op dezelfde manier

Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een rondtrekkend duo dat telkens dezelfde modus operandi hanteert. Terwijl de ene verderop de wacht houdt, probeert zijn kompaan een raam of voordeur te forceren. Dat gebeurde ook in de woning van Ben De Graeve en zijn partner in de Frans Masereellaan.

“Wij kregen de inbrekers vrijdagavond omstreeks 22.45 uur rond onze woning”, vertelt De Graeve. “Ze probeerden met een breekijzer en schroevendraaier mijn raam en voordeur te forceren. Maar dat lukte hen niet.” Het koppel was op dat moment aan het werk in de binnenstad. De Graeve liet recent nog inbraakwerende ramen en deuren installeren. “Een camera aan mijn deurbel kon hun pogingen vastleggen. Hun passage duurde hoogstens tien minuutjes. Mijn woning liep natuurlijk wel schade op.”

Vooral overdag

Bij de politie klinkt het dat de inbrekers het vooral gemunt hebben op cash geld en juwelen. In andere woningen werden tot honderden euro’s gestolen. “Ondertussen loopt er een buurtonderzoek”, bevestigt Philip Denoyette van de lokale politie. Buurtbewoners kregen een brief in de bus waarin gevraagd wordt naar tips of getuigenissen. Sommige inbraken gebeurden pas dit weekend.

Opvallend: de inbrekers opereerden veelal overdag. “Iedereen denkt dat zoiets ’s nachts gebeurt, maar dat klopt niet. Bij klaarlichte dag staat er al sneller eens een raam of deur open of zijn de bewoners van een woning niet thuis”, legt Denoyette uit. “Het gaat inderdaad vermoedelijk om een duo. We roepen ook iedereen op om de nodige maatregelen tegen inbraak te nemen. Daarvoor kan je terecht bij de preventiedienst. En wie iets verdacht zag, kan ons meteen contacteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen