© Kris Hossey

Twaalf transmigranten opgepakt tijdens grote controleactie op snelwegparking in Ranst

In de nacht van 5 op 6 augustus heeft de Federale Politie van Antwerpen 12 transmigranten bestuurlijk gearresteerd tijdens een grote controleactie op de snelwegparkings, 9 mannen en 3 vrouwen. Zeven van hen waren minderjarig. Ze verklaarden allemaal afkomstig te zijn uit Eritrea.

jtp

“De Q8-parking langs de E34 richting Hasselt en de nabije omgeving worden de laatste tijd geplaagd door transmigranten die er elke dag rondlopen”, aldus Jean-Claude Gunst van de Federale Politie. “We stellen bovendien vast dat kleinere groepjes transmigranten van 6 of 7 personen vanuit het Maximiliaanpark in Brussel te voet vanuit het centrum van Wommelgem richting de Q8-parking in Ranst gaan.”

Daar proberen ze dan ongezien in vrachtwagens te klimmen om zo mee te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. “Na controle door de politie werden sporen van verblijf vastgesteld in een aangrenzend bosperceel. De betrokken personen houden zich ook op in een leegstaand pand in de directe omgeving”, weet Gunst nog. De actie kreeg op het terrein de steun van verschillende politiezones, zoals Minos, Zara, Regio Turnhout, Noord, Hekla en Voorkempen. Ook het parket en de dienst Vreemdelingenzaken waren betrokken.

De lokale politiezones en de federale politiediensten ondernemen de laatste maanden op regelmatige tijdstippen gerichte controleacties. Daarmee probeert de politie een antwoord te bieden op een onaangename en soms onveilige situatie die dat voor de lokale buurt met zich meebrengt en wil ze kordaat optreden tegen mensenhandel en -smokkel van personen - waarbij ook minderjarigen - die meestal in een hachelijke situatie moeten zien te overleven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER