Medewerkers van Walmart, in El Paso, leggen bloemen neer voor de slachtoffers van de schietpartij.
Volledig scherm
Medewerkers van Walmart, in El Paso, leggen bloemen neer voor de slachtoffers van de schietpartij. © EPA

Walmart bant reclame voor gewelddadige videogames, maar blijft wapens verkopen

buitenlandReclame voor gewelddadige videogames hoort niet langer thuis in Walmart, zo vindt het bedrijf nadat een 21-jarige schutter zaterdag het vuur opende in een Walmart-filiaal in de Texaanse stad El Paso. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven, 24 anderen raakten gewond. Walmart heeft echter geen plannen om wapens of munitie uit de rekken te halen. 

11 reacties

  • Sander Vanhoutte

    5 jaar geleden
    Hoe zeg ik dit? Oh ja WTF!?
  • ivan de ridder

    5 jaar geleden
    Als de insteek is dat mensen domweg alles nadoen wat ze zien, binnenkort een ban op alle vorm van geweld; boksen, MMA, worstelen, ... ? En wat met ouders die samen op jacht gaan met hun kids in de VS, of wapentraining geven, vormt dit geen probleem? Het is uiteraard eenvoudiger om internet, games, televisie en film de schuld te geven dan de reflectie te maken of het niet te gemakkelijk is om aan wapens te geraken en of geen bijkomende begeleiding/monitoring nodig is van wapenbezitters.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Fictie wordt verboden, realiteit blijft bestaan. Dit zal zeker het einde zijn van de massa slachtpartijen. Trump kan tevreden zijn.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Ik zou vlugger geneigd zijn om een shooting game te kopen voor de kids als ik zeker zou zijn dat ze nimmer nergens wapens kunnen kopen. Van FIFA te spelen worden ze toch ook niet allemaal stervoetballers? Worden er dan ook geen Avenger en Fast&Furious films meer gemaakt?
  • Bart Ryckaert

    5 jaar geleden
    Die Amerikanen zijn toch echt dom, het zijn de videospelletjes die het gevaar zijn haha