Urenlang grote hinder op Antwerpse Ring door ongeval

In de richting van Gent was vrijdagnamiddag een botsing tussen een vrachtwagen en drie auto’s gebeurd. Een tijdlang waren vier van de vijf rijstroken op de Ring versperd. Eerder had een ongeval in de andere richting ook al voor heel wat hinder op de Ring gezorgd.

dvd

“Een moeilijke avondspits in Antwerpen”, waarschuwde Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum vrijdagnamiddag. “Op de Ring richting Gent verspert een vrachtwagen vier van de vijf rijstroken. Bij dat incident zijn ook drie auto’s betrokken. Moeizame doorgang, dus lange files en hoge wachttijden. vermijd de zone!” De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt.

Volgens getuigen was de vrachtwagen die rechts reed plots naar links uitgeweken en tegen de betonnen middenberm beland. Hij kwam ter hoogte van Antwerpen-Zuid dwars over de snelweg tot stilstand waardoor drie auto’s op de truck inreden. Niemand raakte gewond. Het ongeval gebeurde rond 15.15 uur, even voor 17 uur was de vrachtwagen ‘rechtgetrokken’ zodat de Ring terug wat breder werd. Een half uur later was de weg vrijgemaakt, maar het fileleed bleef nog een tijdlang aanhouden op de Ring.

Ook hinder in andere richting

Het eerdere ongeval in Borgerhout gebeurde rond 14 uur toen twee voertuigen van rijstrook wisselden. Een Mercedes kwam voor een vrachtwagen terecht. Niemand raakte ernstig gewond, maar er ontstond wel hinder op de Ring. Rond 14.45 uur was de weg vrijgemaakt.

© BFM

© BFM

© bfm

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen