Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Elia Viviani spurt naar Europese titel, Yves Lampaert pakt zilver in duel tussen ploegmaats

WielrennenYves Lampaert heeft zilver veroverd in de wegrit op het EK wielrennen in Alkmaar. De Belg van Deceuninck-Quick.Step moest het in een spurt met twee afleggen tegen zijn ploegmaat Elia Viviani. Zo blijft de Europese titel bij de elite, na Matteo Trentin vorig jaar, in Italiaanse handen. Het brons ging naar de Duitser Pascal Ackermann.

45 reacties

  • Jan Van Den Bergh

    5 jaar geleden
    In enkele seconden reed Viviani het gat naar Lampaert dicht . Toen al wist Yves dat de tweede plaats het hoogst haalbare was . Mits wat treuzelen was hij misschien nog derde geworden ...
  • frans ornelis

    5 jaar geleden
    waar zaten de andere belgen ze moesten maar ook maar mee geweest zijn maar ze profiteren liever van het werk van de andere en lampaert is alleen naar de kopgroep gereden waar philipsen is wat te kort kwam
  • Freddy van Puymbrouck

    5 jaar geleden
    Wat een gezever hier, wat had Lampaert dan moeten doen nu heeft hij zilver als Ackerman terugkomt wordt het brons.Vergeet niet dat Viviani weggaat bij Lefevere, dus veel gaan ze aan die titel niet hebben.Hij demarreerde toch om te winnen maar Viviani kwam terug en is sneller aan de meet.Denk dat Lefevere veel liever gehad had dat Lampaert gewonnen had!,Lampaert was ook niet blij na de aankomst!
  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Sterk van Viviani om een ontketende Lampaert terug te halen. Hij heeft zijn overwinning zeker niet gestolen.
  • Tom De Pauw

    5 jaar geleden
    mensen klagen altijd over koersen met oortjes en dat da moet afgeschaft worden. het ek is zonder oortjes dus hoe kan lampaert dan weten dat jasper er aankwam? bewijs nog meer eens dat de meeste op forum niet verkijken dat hun neus lang is.