maandag 12 augustus 2019 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De medische drones zullen niet alleen bloed, maar ook weefsel, monsters en medicijnen vervoeren. Getty Images/iStockphoto

Drones vervoeren vanaf september bloed tussen 21 ziekenhuizen

hasselt In de laatste week van september begint het bedrijf Helicus met een vast dronetransport tussen Antwerpse ziekenhuizen. In december zal ook Limburg volgen.

“We zijn al een tijd aan het proefdraaien in DronePort, een testsite in Sint-Truiden, maar vanaf 23 september beginnen we ook daadwerkelijk met een wekelijkse vluchtdag boven Antwerpen”, vertelt algemeen directeur Mikael Shamim. Helicus zal vanaf dan 21 ziekenhuizen verbinden van de drie Antwerpse netwerken: ZNA, GZA en Helix. En vanaf december komen daar ook nog alle locaties van het Jessa Ziekenhuis in Limburg bij.

“De drones zullen niet alleen weefsel transporteren”, zegt Shamim. “Ook bloed, monsters en medicijnen komen aan bod. We beginnen met een dag per week, maar de bedoeling is dat we op korte termijn ook in noodgevallen meteen een drone kunnen inzetten.” (pv)

Mikael Shamim, algemeen directeur van Helicus: “De bedoeling is dat we op korte termijn ook in noodgevallen meteen een drone kunnen inzetten.” WAS

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws