Onder de nieuwe Belgen zijn er heel wat Europese ambtenaren.  Werknemers van Europese instellingen moeten namelijk burgers zijn van een lidstaat van de Europese Unie.
Volledig scherm
Onder de nieuwe Belgen zijn er heel wat Europese ambtenaren. Werknemers van Europese instellingen moeten namelijk burgers zijn van een lidstaat van de Europese Unie. © AP

Ruim 3.500 Britten werden Belg sinds brexit-stemming

Sinds het brexit-referendum in 2016 zijn al 3.454 Britten Belg geworden. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, waarover De Tijd en L'Echo berichten. Tegen 31 oktober, de dag waarop de Britten normaal gezien de Europese Unie verlaten, zou de teller op meer dan 4.000 kunnen staan.

18 reacties

  • Thibaut Vermeulen

    5 jaar geleden
    Lieve Vanderstraeten, wij kunnen toch ook zonder al te veel problemen naar Nederland verhuizen? Xd
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Ik woon en leef sinds 2013 in de Russische Federatie ( Siberie ) en ben daar heel gelukkig . Mr Van Roy .
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    de kenners hieronder het zullen in de meeste gevallen waarschijnlijk britten zijn die al jaren in België wonen en werken en dus zo de Belgische nationaliteit hebben aangevraagd. En Wilfried denk jij nu dat het in Rusland minder corrupt is dan hier. Ik vraag me soms af waarom al die mensen dat kritiek hebben in België of in de EU waarom deze nog niet verhuist zijn naar een land of regio waar alles toch zo veel beter is.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Mijn echtgenote had graag de Belgische nationaliteit gehad. maar met eens rustig te praten en haar alles te laten zien wat er in België aan corruptie en politiek wanorde gebeurt , heeft ze zelf beslist omdat niet te doen. Haar nationaliteit is Russisch . En heeft meer voordelen voor haar en ook voor mij.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    En die moeten door Keizer De Wever allemaal geschiedenis les gaan volgen nu? En gaat hij dan ook voor de klas staan? Te gek voor woorden .