Beeld van een raket die Noord-Korea eerder deze maand al afschoot.
Volledig scherm
Beeld van een raket die Noord-Korea eerder deze maand al afschoot. © AFP

Noord-Korea vuurt twee raketten af en zegt ‘nooit meer’ met Zuid-Korea te praten

Noord-Korea heeft vandaag twee "niet geïdentificeerde projectielen" gelanceerd vanaf een plek aan de oostkust van het land. Dat bericht het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap en wordt bevestigd door Japan. Daarnaast gaf Noord-Korea aan dat de Zuid-Koreanen er niet op hoeven te rekenen dat beiden landen ooit nog rond de tafel gaan zitten. 

32 reacties

  • Nicolas Van Hoecke

    5 jaar geleden
    Dat is gewoon een klein kind dat graag met knopkes speelt. Enige wat Europa kan is spreken en veroordelen. Europa is precies de brave moeder die zegt dat het niet mag maar tegelijk ook niet zal straffen.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Arme Trump. De grote liefde zal nu wel voorbij zijn.
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    trump dit trump dat, de werkelijkheid is dat die gek alles geerfd heeft van zijn voorganger(de usa is in 10x meer landen actief dan onder bush2) en nu met de brokken zit.(en neit weet wat hij ermee moet doen) en voor de trump bashers; als clinton had gewonnen waren we nu halfweg ww3. en als die terugkomt krijgen we die nog ook!dringende een cordon rond n. korea voor die gek nog gekker wordt, en sluit hun toegang tot het internet af!
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Alles had anders kunnen lopen. Had Trump over vrede onderhandeld i.p.v. met oorlog te dreigen was de wereld nu rustiger. Men vangt meer vliegen met één druppel honing, dan met een vat azijn. Noord-Korea en Iran zijn daar een voorbeeld van.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Dat PVDA en PTB maar goed kijken naar N Korea, hun afgezanten hebben er trouwens al uitgebreid bezoek aan gebracht. Dit is tot wat een communistisch systeem in staat is!