Porsche knalt tegen boom in Wijnegem: één inzittende overleeft crash niet, zijn broer verkeert in levensgevaar

Bij een zwaar verkeersongeval, vrijdagmiddag in Wijnegem, is de bestuurder van een Porsche 911 Turbo omgekomen. Zijn broer vocht vrijdagavond nog voor zijn leven. De wagen reed met hoge snelheid op een boom.

tg

Het ongeval gebeurde omstreeks 13 uur op de Houtlaan net voor de brug over het Albertkanaal in de richting van Schilde. Wellicht door overdreven snelheid week de Porsche 911 Turbo van de rijbaan af en crashte tegen een boom. De Porsche brak in verschillende stukken. Het motorblok werd tientallen meter ver weggeslingerd en kwam daar op het fietspad terecht.

Gabriël P., een 39-jarige man uit Stabroek, was op slag dood. Zijn broer Pedro, een 43-jarige autohandelaar uit Schoten, vocht vrijdagavond nog altijd voor zijn leven. Volgens de politie van de zone Minos werd de man met spoed geopereerd maar zijn toestand is zeer kritiek.

Door het ongeval was de Houtlaan in beide richtingen afgesloten.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken.

Trajectcontrole

Twee jaar geleden vielen op dezelfde weg ook al eens twee doden. Ook toen reed een Porsche aan hoge snelheid tegen een boom. Het voertuig brak in twee stukken. De twee inzittenden werden uit de auto geslingerd en waren op slag dood.

Op de Houtlaan geldt een snelheidsbeperking van 90 km/u. maar veel chauffeurs rijden er veel sneller. De burgemeester kondigt nu aan dat er trajectcontroles komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen