Man eenvoudig aan de haal met emmer vol goud

De politie van New York is op zoek naar een man die een emmer met goud heeft gestolen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dief de emmer uit een openstaande vrachtwagen graait en er rustig mee wegwandelt. Zijn buit is 1,5 miljoen euro waard.
(Foto: Youtube)

Een emmer met goud vind je niet aan het eind van een regenboog, maar kennelijk wel in hartje New York. Een opmerkzame man kon vast zijn ogen niet geloven toen hij het laadruim van een gepantserde vrachtwagen open zag staan, zonder dat er kennelijk bewaking aanwezig was.

Alleen bewakingscamera’s zijn er getuige van geweest hoe de dief kordaat een emmer met goudschilfers uit de vrachtwagen graaide en er op klaarlichte dag ongemerkt mee wegwandelde.

De achterkant van de vrachtwagen werd slechts een twintigtal seconden onbewaakt achtergelaten, terwijl één van de twee waardetransporteurs iets ging ophalen en zijn collega naar de voorkant van de truck liep om zijn telefoon te halen, die hij in de cabine had laten liggen. Maar die paar seconden van slordigheid waren dus voldoende om 1,5 miljoen euro aan goud kwijt te spelen.

40 kilogram

De politie heeft intussen beelden van verschillende bewakingscamera’s verspreid die in Manhattan hangen. Vanuit verschillende hoeken is zo te zien hoe de dief, een man van om en bij de 50 jaar, eerst redelijk gezwind maar rustig met de emmer wegwandelt. Even verderop moet hij de emmer toch even op de grond zetten. Logisch, want naar schatting was de emmer zo’n 40 kilogram zwaar. Vervolgens is te zien hoe de dief de zware emmer op zijn schouders zet.

Via bewakingscamera’s kon de politie achteraf reconstrueren dat de man een uur nodig had om een kleine kilometer af te leggen in de straten van New York. Daarna is men zijn spoor bijster geraakt. De diefstal dateert al van 29 september, maar nu pas zijn de beelden vrijgegeven. De politie is nog altijd op zoek naar de verdachte. Speurders vermoeden dat de goudzoeker zich nu in Florida ophoudt.

Op beelden van bewakingscamera's is te zien hoe de man rustig het emmertje uit de vrachtwagen neemt en er mee weg wandelt.

Meest gelezen