N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist excuses van de Pukkelpop-organisatie.
Volledig scherm
N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist excuses van de Pukkelpop-organisatie. © Belga/Instagram

Peter De Roover (N-VA): "Pukkelpop brengt mij en talloze Vlamingen in verband met naziregime”

binnenlandN-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover eist publieke verontschuldigingen van Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine omdat het muziekfestival alle Vlaamse vlaggen heeft laten weghalen waarop een Vlaamse Leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld. Volgens Pukkelpop is dat een "zwarte collaboratievlag", maar die benaming is de Roover in het verkeerde keelgat geschoten.

252 reacties

  • Karel Van Beeck

    5 jaar geleden
    Veel jonge volwassenen zouden eens een duik in het verleden moeten nemen!
  • Tom Faes

    5 jaar geleden
    Pukkelpop had moeten reageren zoals Homans het hen al voordeed.Het was als grap bedoeld.Een "VOD ".of een "colloboratievlag" wat is het verschil mijnheer met de rare naam?Waarom hebben wij jouw toen niet gehoord?Peter ?
  • roland versweyveld

    5 jaar geleden
    Vlaamse vlaggen verboden in stad (Hasselt) met NVA burgemeester. Tja..
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    De Rechtopstaande Leeuw vlag met rode klauwen en tong bestaat sinds de 12 eeuw. In 1136 bij name van Filips van den Elzas droeg deze Vlaamse Leeuw ivm. de Vlaamse graven in hun schild ter ere v/d Vlaamse kruistochten. Juist: in 1973 is ze officieel aangenomen. Dat zwart gedrocht is van de 19de eeuw (symbool voor flaminganten) overgenomen door Vlaams Blok en nu NVA. Zij kunnen het niet verteren van dat geel, zwart en rood. ….TE Belgisch voor hun.
  • Benny Bertrant

    5 jaar geleden
    Wat mij wel verwonderd is dat alleen NVA'ers zich storen aan deze verbasterde Vlaamse Leeuw vlag. Bij name van: Peter De Roover, Theo Francken en de broer van B. De Wever. Hebben ze wat te verbergen over de oorsprong van deze vlag en durven het niet te bekennen dat dit een collaboratie vlag is?