Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Negatieve spaarrente voor rijke Denen

De Deense Jyske Bank gaat later dit jaar een negatieve spaarrente hanteren voor vermogende spaarders. Wie meer dan 7,5 miljoen Deense kroon, omgerekend zo'n 1 miljoen euro, op zijn rekening heeft, moet met ingang van december rente betalen op zijn spaargeld.

10 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Door dat neoliberaal en ook het ECB beleid zitten bedrijven al op een berg geld. Men kan dat niet meer investeren. Het enige wat je kan doen is gaan gokken in de beurscasino. Waar je dan grote risico's loopt. Veel liquide geld creëren is altijd al een aanloop geweest naar een heel grote crisis. En de centrale banken doen naarstig verder. Niet gehinderd door enige kennis van het verleden.
  • Polutnik Ronald

    5 jaar geleden
    Wat de meeste mensen niet weten wat voor kosten en hoeveel ze moeten betalen bij hun banken . Want er is veel waarvoor men betaald , op een bankkaart en visa kaart op gewoon een rekening hebben men betaald verder ook nog op betalingen of geld opnemen en bankuittreksels ook op onder nul gaan en wat wat ikzelf nog allemaal niet weet . Tel dit eens samen op en men komt aan een mooi bedrag uit die je jaarlijks betaald en kwijt bent.
  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Er zijn maar weinig mensen met een liquide vermogen van €1 miljoen of meer. Meestal zit dit in fondsen,onroerend goed, obligaties, aandelen, ... Zo'n groot bedrag staat meestal maar tijdelijk op een zicht- of spaarrekening en deze rekening wordt in dat geval als parkeerplaats gebruikt tot dat men beslist heeft waarin men gaat investeren of beleggen. En banken maken de laatste jaren veel te weinig winst.
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Daar zullen die rijken wel snel raad mee weten. Wedden dat die bewuste bank snel klanten zal verliezen.
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Zo krijgen de banken er weerom een winstgevende activiteit bij: de verhuur van kluizen om al dat geld in te stoppen. Die activiteit was wat verwaarloosd sinds de afschaffing van de effecten aan toonder.