© AFP

Dan toch geen finale voor Laurent Ciman in Major League Soccer

Rode Duivel Laurent Ciman heeft zich woensdag met zijn team Montréal Impact niet kunnen plaatsen voor de finale van de Major League Soccer (MLS).

In de terugwedstrijd van de finale van de Eastern Conference ging Ciman met Impact in een Canadees onderonsje na verlengingen met 5-2 onderuit op bezoek bij Toronto. Na de reguliere speeltijd stond er 3-2 op het scorebord, dezelfde uitslag als de heenwedstrijd van iets meer dan een week geleden. In de verlengingen scoorde de thuisploeg nog twee keer en zo bezegelden ze het lot van Ciman en co.

Toronto-spits Jozy Altidore was opnieuw een van de uitblinkers. Net als in de heenwedstrijd nam hij ook woensdag een doelpunt voor zijn rekening. Bij Montréal Impact speelde invaller Didier Drogba zijn laatste wedstrijd voor het team. Het is nog niet duidelijk of de 38-jarige Ivoriaan een punt zet achter zijn carrière. Ciman verscheen aan de aftrap en liep al na acht minuten tegen een gele kaart aan.

In de finale neemt Toronto het op 10 december op tegen Seattle Sounders, dat Colorado Rapids eerder al uitschakelde in de finale van de Western Conference. Seattle Sounders kon zich zo voor de eerste keer plaatsen voor de MLS-finale, in 2012 en 2014 eindigde hun avontuur telkens in de finale van de Conference. Vorig jaar ging de titel naar Portland Timbers.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer