De vegetarische Impossible Burger 2.0.
Volledig scherm
De vegetarische Impossible Burger 2.0. © AFP

Eten we binnenkort allemaal nepvlees?

De gemiddelde Belg at 28,1 kilogram vlees in 2018, tegenover 28,6 kilogram in 2016. Ondanks de lichte daling blijft vlees, waaronder de burger, nog steeds populairder dan nepvlees. Althans voor nu, zegt een pionier in de vleesindustrie, “want de plantaardige burger is bezig aan een sterke opmars”.

4 reacties

  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    zowat 80% van de soja teelt is voor de veevoeder bestemd. Klopt dus niet dat er meer ontbost moet worden als we minder vlees eten. Een koe eet per dag meer soja dan 20 mensen op kunnen als het niet meer is. Water verbruik is ook minder, hoeveel dieren moeten drinken samen met het water die voor hun voeding nodig was tot ze slachtrijp zijn per kg vlees is niet te onderschatten. Mestprobleem bestaat daarnaast ook nog.
  • robrecht Peeters

    5 jaar geleden
    zeer ongezond, vettig en verzadigd met een gans alfabet aan additieven. Blijf beter bij echt vlees en schroef het verbruik wat terug indien nodig.. Hetzelfde geldt trouwens voor e-sigaretten, een grote scheikunde, waar men best ver van blijft en rook tabak, een natuurlijk product, wat minder
  • wim CLAES

    5 jaar geleden
    begin eens met de prijs; het lekkerste vegetarische vlees is gemarineerde seitan. kostprijs 23 euro de kg. daar laat ik elke biefstuk voor staan.maar 23 euro de kg voor tarwegluten in een bouillon van sojasaus en gember? wat duur zeker?
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Dan eet ik niet meer. Als je allergisch bent aan die plant schiet er niet veel van over.