Nieuwe plaat The Rolling Stones: "De cirkel is rond"

"Blue and lonesome", het nieuwe album van The Rolling Stones ligt vanaf morgen in de platenwinkel. Met de plaat keert de Britse rockband terug naar hun eerste liefde: de bluesmuziek. Volgens Paul "Boogie Boy" Ambach, bluesman en concertpromotor, is de puzzel af.

Op "Blue and lonesome", dat een coveralbum is, spelen de Stones nummers van hun iconen. "Het lijkt wel of ze willen zeggen: wij zijn geslaagd dankzij de blues. Hadden ze de blues nooit gekend, dan hadden ze nooit The Rolling Stones geweest", vertelt bluesman en concertpromotor Paul "Boogie Boy" Ambach in "De afspraak".

Op hun website steekt de band haar liefde voor de blues niet onder stoelen en banken. "Bluesmuziek is altijd het hart en de ziel van The Rolling Stones geweest."

Op de vraag of Mick Jagger wel genoeg blues in zijn lichaam heeft zitten, is Ambach duidelijk: "Mick Jagger heeft voor 120% blues in zijn lijf zitten. Het is misschien niet de beste blueszanger, omdat zijn register een hoge en geen lage tenor is. Hij moet een beetje trekken aan zijn stem, maar wat de plaat fantastisch maakt, is de groove."

"Farewell, we've played the blues"?

Volgens Ambach is de cirkel met deze plaat rond voor The Rolling Stones. "De blues kwam voor de rock-'n-roll. De world's greatest rock-'n-roll-band is The Rolling Stones, dus met hun terugkeer naar de blues, is de puzzel af."

Volgens Ambach is het dan ook niet ondenkbaar dat "Blue and lonesome" de laatste plaat van The Rolling Stones is. "The Rolling Stones bestaan alleen als Mick Jagger erbij is. Als die morgen zegt: "Ik ben het beu", dan bestaan de Rolling Stones niet meer. Ik denk dat het zou kunnen dat ze zeggen: "Farewell, we've played the blues, we've paid our dues, we really got the blues"."

Bekijk hier het fragment uit "De afspraak"

Meest gelezen