Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

Alarmerend klimaatrapport VN: tegen 2100 veel minder permafrost en 280 miljoen ontheemden

Als de uitstoot van broeikasgassen aan het huidige ritme voortgaat, zal 30 tot 99 procent van de permafrost tegen 2100 smelten. Dat voorspelt een rapport van de Verenigde Naties. Permafrost is de grondlaag die in theorie het hele jaar door bevroren blijft. Door het effect van de dooi zal op het noordelijke halfrond een “bom” van koolstofdioxide en methaan vrijgelaten worden, waardoor de opwarming nog zal versnellen.

10 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Stephan Persoons,zo eenvoudig is het niet,het is ook afhankelijk hoe hoog de wolken hangen en de soort wolken.Ook zijn er andere factoren die net die afkoeling counteren zoals minder weerkaatsing door gebrek aan witte oppervlak(sneeuw,ijs)..dus?
  • Daisy Vanreet

    5 jaar geleden
    Om nog maar te zwijgen over de aangroei van de wereldbevolking tegen dan, veel meer dan luttele 280 miljoen. De kinderen van nu zijn de sukkelaars van morgen. Moeten we daar fier over zijn?
  • Rael Rhanouti

    5 jaar geleden
    Ik vrees dat we 2100 niet meer halen. Teveel van de voorspelde kleine tekenen zijn al een feit. En nu nog wachten op de grote tekenen. Als deze verschijnen is het te laat voor velen onder ons. De aarde is om zeep geholpen door de mens zoals voorspeld.
  • vandekempen bart

    5 jaar geleden
    paniekzaaierij door de acopalyptische nieuwe klimaatkerk. vroeger zaagden alleen de getuigen van jehova elke week over de ondergang van de wereld.
  • François Nuyts

    5 jaar geleden
    Ik denk dat men om een dergelijk drama te voorkomen al honderd en zelfs meer jaren had moeten bezig zijn met dit probleem . Want dit is echt geen recent probleem hoor .