© Philippe Desmet

Parking gesloten door overlast van feestende chauffeurs

Met enkele betonblokken heeft het gemeentebestuur de parking langs de N171 in Kontich afgesloten voor vrachtwagens. Personenwagens kunnen nog wel op de parking terecht.

Philippe Desmet

Door de aanhoudende overlast die parkerende vrachtwagens veroorzaakten op de parking langs de N171 heeft het gemeentebestuur beslist om deze parking af te sluiten voor vrachtvervoer. “De bewoners in de Pieter Potlaan ondervonden veel overlast van de vrachtwagens”, zegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA). “Veel buitenlandse vrachtwagenchauffeurs overnachtten er in hun vrachtwagen. De vrachtwagens bleven lang draaien en de chauffeurs organiseerden er feestjes met veel lawaai.”

Op de parking zijn er geen sanitaire voorzieningen, waardoor de bomenrij en de privétuinen niet meer hygiënisch waren. Voor de buren was dit niet meer houdbaar. Politiecontroles op wisselende tijdstippen losten het probleem niet op. “Daarom hebben we met het Vlaams Gewest beslist om op de parking geen vrachtwagens meer toe te laten”, zegt burgemeester Seldeslachts.

Door de sluiting van de parking staan er nu voortdurend vrachtwagens op de pechstroken van de N171. “Uiteraard is dit verboden en de politie zal intensieve controles uitoefenen.”

De wachtparking die pakjesdienst DHL aanlegt in industriezone Satenrozen zal een deel van deze vrachtwagens kunnen opvangen. “Maar een echte oplossing zal er pas zijn wanneer er langs de E19 meer parkings voor vrachtwagens komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER