De Amerikaanse senator Robert F. Kennedy.
Volledig scherm
De Amerikaanse senator Robert F. Kennedy. © AP

Moordenaar van Robert Kennedy neergestoken in gevangenis

De moordenaar van de Amerikaanse senator Robert F. Kennedy is neergestoken in de gevangenis in Californië waar hij verblijft. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 75-jarige Sirhan Bishara Sirhan ligt in het ziekenhuis, maar zijn toestand is stabiel. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. 

1 reactie

  • Willy Govaert

    5 jaar geleden
    Levenslang is levenslang .
  1. TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah meldt grote raketaanval op noorden Israël - Washington wil "echte vooruitgang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    TERUGLEZEN MID­DEN-OOS­TEN. Hezbollah meldt grote raketaan­val op noorden Israël - Washington wil "echte vooruit­gang" alvorens steun aan UNRWA te hervatten

    Israël verwerpt het “ontoereikende” rapport van het onafhankelijk onderzoek naar banden tussen UNRWA-medewerkers en Hamas. Volgens de onder leiding van de voormalige Franse buitenlandminister Catherine Colonna uitgevoerde evaluatie heeft Israël nog steeds geen enkel bewijs geleverd voor de beschuldigingen aan het adres van de UNRWA-medewerkers, die volgens Israël medeplichtig zouden zijn geweest aan de aanvallen op 7 oktober. Premier Alexander De Croo (Open Vld) vraagt in een reactie op het rapport dat landen hun steun voor het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen hervatten. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 23 april terug.
  2. Amnesty International: “Wereldleiders verloochenen de mensenrechten”

    Amnesty Internatio­nal: “Wereldlei­ders verlooche­nen de mensenrech­ten”

    De wereldleiders verloochenen de mensenrechten en burgers betalen de prijs. Dat stelt Amnesty International, dat vindt dat het handelen van veel machtige staten tegen de achtergrond van een groeiend aantal conflicten de geloofwaardigheid van de na 1945 tot stand gekomen internationale rechtsorde verder aantast en ondermijnt. Dat meldt Amnesty International vandaag in zijn jaarrapport. Voor België hekelt de mensenrechtenorganisatie de opvangcrisis van asielzoekers en de rampzalige situatie in de gevangenissen.