De Iraanse president Hassan Rohani en zijn Franse collega Emmanuel Macron.
Volledig scherm
De Iraanse president Hassan Rohani en zijn Franse collega Emmanuel Macron. © Photonews

President Iran: “Europeanen moeten zich aan hun engagement houden”

NUCLEAIRE DEALIran zal zich blijven distantiëren van de nucleaire deal van 2015 als Europa zijn eigen verplichtingen niet nakomt. Daarvoor heeft de Iraanse president Hassan Rohani zijn Franse ambtsgenoot Emmanuel Macron gewaarschuwd in een telefonisch gesprek, klinkt het in een verklaring van Iran.

5 reacties

  • luc baken

    5 jaar geleden
    iran begint meer en meer een bondgenoot van onze linkse europese leiders te worden
  • Maison Achille

    5 jaar geleden
    Vraag aan 100 mensen in deze wereld waar ze zouden willen wonen. De US of Iran. 99 zullen kiezen voor de US. De rest is praat voor aan de toog.
  • Mohamed Kabbal

    5 jaar geleden
    @Paul Boutsen, noem mij één terreurdaad die voortkwam uit Iran? Ge moet zelf denken en niet papegaaien. Iran heeft zonder voorwaarden het volste recht kernenergie te produceren. Het is één van de oudste landen en volkeren ter wereld en machtiger dan ge kunt voorstellen en dit zonder één land te hebben aangevallen. Geloof die Amerikaanse propaganda niet want zo zijn Irak, Libië, Tunesië enz binnengevallen geweest. Dat waren zogezegd ook terreurlanden.
  • jan verbruggen

    5 jaar geleden
    Trump zet Iran het mes op de keel om het te dwingen kernwapens aan te maken. Zo creëert hij een aanzet tot een volgende oorlog. Tot heden laat Iran zich niet verleiden en gedraagt zich correct. Hopelijk laat Europa zich deze keer niet inpakken door de VS, want anders zal alleen Europa het volgende slachtoffer zijn van een oliecrisis. En Trump wil uiteindelijk 2 dingen : de Iraanse olie, en ons, Europeanen, economisch kapot krijgen.
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    De VS onderhandelen niet met terroristen en zeker niet als de dreiging over nucleaire wapens gaat. De EU zal natuurlijk weer broek op de knieën voorover gebukt zich aanbieden aan een staat waar een groot deel van haar bevolking het land al ontvlucht is.