Matthias Casse viert terwijl Saeid Mollaei zich naar de haren grijpt.
Volledig scherm
Matthias Casse viert terwijl Saeid Mollaei zich naar de haren grijpt. © AFP

Iraniër verloor op WK judo opzettelijk van Casse of zijn familie zou vermoord worden

JudoDe Iraanse judoka Saeid Mollaei heeft afgelopen woensdag op het WK in Tokio met opzet verloren van Matthias Casse in de halve finales van de klasse tot 81 kilogram. De titelverdediger, tot dan nummer een van de wereld, werd daarvoor onder druk gezet door de autoriteiten van zijn land. Dat verklaarde hij aan Iran International, een in Londen gebaseerd oppositiekanaal.

10 reacties

  • danny braun

    5 jaar geleden
    De Iraniërs moeten van het judo worden gediskwalificeerd. dit is een sport en sport moet politiek vrij zijn. dit is politiek. als iran Israël zo haat, moet het proberen de Israëlische atleet in een eerlijke competitie te verslaan.
  • joachim albert

    5 jaar geleden
    Het zou natuurlijk kunnen maar evengoed een verhaaltje om asielaanvraag in te dienen. Nu is er geen weg terug. In Iran lachen ze niet met verraders. Misschien gewoon voor een betere toekomst want het gaat niet direct goed komen met Iran. Probleem is altijd, wat moet Europa doen? Iedereen asiel geven? Asiel is te uitgehold, zelfs mensen die niet kunnen lezen of schrijven, krijgen asiel. Welke oppositie hebben die gevoerd? Dringend bijstellen of rechts wint elke verkiezing
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Beetje raar verhaal. Als een Iranier wint van een Israëli, dan moeten ze in dat geval toch blij zijn. Maar na de kamp dan rare beschuldigingen rond slingeren is dan wel toegelaten? Ik snap het niet.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    de betweters hier weten het natuurlijk weer beter. Ze willen zelfs niet beseffen dat het de complete waarheid zou kunnen zijn. In het beloofde land hier zou dat onmogelijk zijn, maar dààr dus zeker-weten- wél. Da's helemaal niks om mee te lachen
  • David Janssens

    5 jaar geleden
    Jaja: dus als hij niet met opzet verliest loopt zijn familie gevaar, maar zodra hij onder olympische vlag gaat vechten niet meer? Wat een onzin! Maar laten we even naar de feiten kijken: meneer geeft aan dat hij met opzet heeft verloren, met andere woorden hij heeft gefraudeerd. Lijkt mij dat daar een flinke schorsing op moet staan. Zowel voor hem als voor het land dat hem opdraagt te verliezen.