Mechelse politie neemt wagen van dronken bestuurder met levenslang rijverbod in beslag

© Raymond Lemmens

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft dit weekend tijdens nachtelijke controleacties het rijbewijs van zeven bestuurders voor 15 dagen ingetrokken wegens alcohol en/of drugs in het verkeer. Bij een achtste betrapte bestuurder was dat onmogelijk, aangezien de man al een levenslang rijverbod had. De politie nam wel op bevel van de parketmagistraat zijn voertuig in beslag.

jvh

De man met levenslang rijverbod werd al voor de vijfde keer betrapt op dronken rijden. De parketmagistraat nam bovendien al bij een eerder feit zijn wagen in beslag, maar de man kocht dus blijkbaar gewoon opnieuw een voertuig om ondanks zijn rijverbod mee rond te rijden. Hij zal zich opnieuw voor de politierechter moeten verantwoorden.

Ook een vrouw zal voor de politierechter moeten verschijnen, nadat ze een ongeval veroorzaakte en vervolgens doorreed. De politie kon haar alsnog toevallig tot staan brengen toen een patrouille onderweg was naar het politiekantoor, uitgerekend met het slachtoffer van het vluchtmisdrijf. De gevluchte bestuurster bleek niet alleen gedronken te hebben, maar testte ook positief op amfetamines en cocaïne. Ze vroeg nog tevergeefs om geen rijverbod te krijgen omdat ze thuisverpleegster is en dus haar wagen nodig heeft.

In totaal nam de politie van Mechelen-Willebroek vrijdag- en zaterdagnacht 1.050 ademtests af. 45 bestuurders hadden te veel gedronken, twee hadden drugs genomen en één zowel alcohol als drugs. De politie betrapte tijdens de controles ook nog twee taxichauffeurs die hun taxameter niet gebruikten, hoewel ze met een klant rondreden. Er werd telkens een proces-verbaal opgesteld tegen het taxibedrijf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen