Het lijkt een bijna onmogelijke klus om de begrotingsdoelstellingen te halen die de regering-Michel aan Europa heeft overgemaakt.
Volledig scherm
Het lijkt een bijna onmogelijke klus om de begrotingsdoelstellingen te halen die de regering-Michel aan Europa heeft overgemaakt. © BELGA

Begrotingstekort loopt op tot bijna 12 miljard tegen 2024

Het begrotingstekort loopt tegen het einde van de legislatuur in 2024 op tot 11,8 miljard euro. Dat staat in een nieuw rapport van het monitoringcomité dat De Tijd kon inkijken. Open Vld-vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo dringt er opnieuw op aan snel een nieuwe federale regering te vormen.

654 reacties

  • danny janssens

    5 jaar geleden
    autorijden is veel te goedkoop in belgie, maak het wat duurder zodat er minder files zijn en schaf nu eindelijk die bedrijfswagens eens af waarmee de Vlamingen in het weekend in Nederland gaan winkelen
  • Marleen Willems

    5 jaar geleden
    Wonen wordt hier ook onbetaalbaar, elektriciteitsprijzen swingen de pan uit. Ondanks de miljoenen ontvangsten van geldboetes allerlei liggen de autowegen, fietsstroken, als ze er al zijn, er vaak bij alsof ze getroffen werden door een soort van aardbeving. Enorm wanbeheer lijkt mij de meest voor de hand liggende oorzaak.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    De Nederlandse overheid had tot nu 470 miljard € aan gasbaten. Als ze die niet gehad hadden dan betaalden ze zich nu ook blauw aan rente op de overheidsschuld. De Nederlander zelf betaalt wel twee keer zoveel voor zijn gas als wij. Vier keer zo veel voor zijn autobelasting. Een pak meer voor zijn ziekteverzekering. En wonen wordt er onbetaalbaar.
  • Marleen Willems

    5 jaar geleden
    Dit tekort hebben ze in Nederland gespaard maar hoe groot is de regering daar? Drastisch afslanken hier, alle nipt of niet verkozenen eruit. Zij die blijven werken best aan een normaal maandloon onder begeleiding van professionals want jullie krijgen deze rode boekhouding toch niet uit de cijfers.
  • peter servranckx

    5 jaar geleden
    De enigen die zich hier iets van aantrekken is jammer genoeg de grootste hoop namelijk de bevolking. De politiekers verkassen toch maar naar elders ( EU, etc. )