Madeleine Vermeire kwam om het leven.
Volledig scherm
Madeleine Vermeire kwam om het leven. © RV

Spoedarts die vrouw in water onterecht dood verklaarde, riskeert celstraf

binnenlandHet openbaar ministerie heeft voor de Gentse correctionele rechtbank zes maanden cel met uitstel gevorderd tegen een spoedarts uit Eeklo, omdat die een 87-jarige vrouw die in het water was beland, onterecht dood verklaarde. De vrouw bleef daardoor nog meer dan een uur in het water liggen, waarna pas opgemerkt werd dat ze nog leefde. Ze overleed later aan onderkoeling, maar de dokter vraagt de vrijspraak voor onopzettelijke doding.

33 reacties

  • Elisa deJong

    3 maanden geleden
    Allereerst waar je aan denkt lijkt me is het lichaam asap uit het water. Sporen … degene die haar eruit haalde laat die vingerafdrukken zetten, dan kan je die sporen uitsluiten, maar dit had echt voorkomen kunnen worden - ladder was er zelfs al. 87 jaar, ik hoop het te mogen worden, maar ze had wel 99 jaar kunnen worden. Sterkte voor de nabestaanden.
  • Dirk Dhont

    5 jaar geleden
    Ik heb met die arts samengewerkt. Ik werk al 13 jaar niet meer in dat ziekenhuis, maar neem het voor hem op. Diegenen die losse reacties sturen en hem veroordelen, weten niet dat hij mee aan de basis vaneen goede intensieve zorgen staat en waarvoor hij staat, dat hij talloze levens gered heeft, dat hij een eervol man is die zijn job met hart en ziel deed en doet. Hij is niet de oorzaak van dit leed, hij is diegene die zijn uiterste best doet en zijn job zo goed mogelijk doet.
  • sonja mathijs

    5 jaar geleden
    Die vent, de naam arts onwaardig, na zijn 2 de blunder, die een leven kost, met naam en toenaam en foto in kranten en op sociale media te kijk zetten. En voor de patiënten die bij dergelijk onbenul op spoed toekomen, veel geluk!
  • Ronny van Gerwen

    5 jaar geleden
    Wat krijgen de passanten die het slachtoffer niet uit het water gehaald hebben? Ga zo maar door
  • Jane Doe

    5 jaar geleden
    De eerste standaard reactie zou moeten zijn eerst die persoon uit water te halen. Zo is er een aantal jaren geleden nog een kindje in Herselt overleden omdat de politie de ouders verhinderde hun kindje uit water te halen. Toen beweerde het parket en politieschool nog 't tegenovergestelde achteraf, dat het helemaal niet de procedure is om iemand in 't water te laten liggen. Maar daar zijn die mensen vet mee. Een gewone burger is verplicht iemand in nood te helpen, maar de overheid blijkbaar niet.