Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © ANP

Ruim 10 procent meer faillissementen tijdens zomermaanden

In juli en augustus zijn in België 1.367 bedrijven failliet gegaan, een stijging met 10,4 procent ten opzichte van dezelfde maanden in 2018. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon. Deze zomer was de zwaarste sinds 2013, toen er 1.380 faillissementen genoteerd werden. Vooral een aantal wetswijzigingen zou aan de basis liggen van de hoge cijfers.

12 reacties

  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    De overheid slaagt er niet in een goed beleid te voeren met de nodige ondersteuning voor starters. In plaats van de eisen voor het starten van een eigen zaak strenger te maken, moeilijker, is de overheid er in geslaagd, o.a. de financiële voorwaarden te herleiden tot 0 zodat elke sukkelaar een zaak kan starten van de ene dag op de andere zonder de nodige (voor)kennis. Het aantal faillissementen en drama's zal alleen maar toenemen.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    @Dirk Pieters: een kleine correctie, "jammer dat onze regering hier niet van heeft MOGEN profiteren zoals in Nederland" In Nederland heeft men zich opgeofferd en weinig populaire maatregelen getroffen. Pas eender welke acties die in NL werd genomen in België toe en de vakbonden leggen alles plat op bevel van de oppositiepartijen. Daarom dat onze schulden altijd groot zullen blijven.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    De Vlaming word massaal bedrogen, eerst Door politiek en nu Door valse info Door manipulatie media!
  • CAMIEL DUSOIR

    5 jaar geleden
    maken het veel te makkelijk om zelfstandig te worden , en wij zijn de dupe, steunen maar
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Volgens de regering van lopende zaken, geleid door Nva, Opvld en Cd&v gaat het opperbest en is hun taks-shift een succes, alleen weet niemand voor wie of voor wat. en dat de schuld van 12 miljard en nog die voor die onbekwame stemmen, Di Rupo deed het in veel moeilijker omstandigheden beter, wiens schuld is het nu De Wever van de marsmannetjes????