AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Dit is waarom Boris Johnson zo graag uit de EU wil

Boris Johnson is géén ongeleid projectiel, maar een man met een weloverwogen langetermijnplan. Hij wil het Verenigd Koninkrijk zonder pardon losmaken van de Europese Unie zodat de Britten opnieuw hun eigen baas worden. Nostalgie naar de tijd toen ze nog heersten over de rest van de wereld, is hier zeker niet vreemd aan.

39 reacties

  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Hij vertelt een sprookje dat kant noch wal raakt en dat noemen ze een "weloverwogen langetermijnplan"?
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Wij hebben Europa nodig maar niet een onwerkbare EU.Als men akkoorden wil afsluiten is dat nooit gemakkelijk.En idd Vlaanderen heeft enkel steenkool aan energiebronnen(wat fossiele brandstoffen betreft).Tot hiertoe heeft men nog geen modern systeem gevonden om steenkool veilig uit de grond te halen.Gevaar voor de aardkorst.
  • Davy Van Menxel

    5 jaar geleden
    Jef De Boeck; probeer eens te reageren met kennis van zaken. Noorwegen heeft 13000 miljard aan olie verkocht. Vreemd dat het daar goed gaat? Wij hebben geen energie bronnen. Zonder Europa waren we failliet en de BEF gedevalueerd.
  • Johan De Clercq

    5 jaar geleden
    Wie zal de 300000 oost Europese en baltische arbeiders in de landbouw, bouw, kuis en strijk, catering, vervangen?? De Britten ???
  • Christiaan van Mansfeld

    5 jaar geleden
    Iedereen die hier denkt dat de EU ons niets heeft gebracht heeft geen idee wat het juist wel heeft gebracht. Geloof me met heel veel kennis kan ik zeggen dat ik me erger aan de verspil en zo maar dat de balns zeer positef is. Go EU Go