Eigenares Corinne Fesseau met de haan Maurice.
Volledig scherm
Eigenares Corinne Fesseau met de haan Maurice. © AFP

Franse haan Maurice kraait victorie

De haan Maurice, die werd beschuldigd van geluidsoverlast, mag blijven kraaien op het eiland Île d'Oléron in het westen van Frankrijk. Dat heeft een rechter beslist. Het erg gemediatiseerde proces stond symbool voor de clash tussen plattelandsbewoners en stedelijke inwijkelingen.

55 reacties

  • Michel Philippe

    3 jaar geleden
    Mijn twee geburen hadden indertijd een haan. Bij de ene gebuur is zijn vrouw gestorven en bij de andere is de weduwe vervangen door haar zoon. Het gekraai hinderde soms mijn slaap, maar ik heb nooit geklaagd. Het is nu eenmaal hun recht. Die hanen zijn vroege vogels. Nu hoor ik slechts in de verte gekraai. Ik ben blij. Ik denk dat de haaneigenaars er zelf last van hadden. Ik heb regelmatig vastgesteld dat een probleem zichzelf oplost.
  • Moreau Reimond

    4 jaar geleden
    Waarom zou een Haan niet mogen in een woonwijk, vroeger waren er hanen in het stad. Hoe onverdraagzaamheid worden de mensen tegenwoordig.
  • Rudy Donkerwolcke

    5 jaar geleden
    Blij voor de haan, als inwijkelingen ga je toch niet de wet gaan stellen aan mensen die daar zijn opgegroeid. En een haan is het symbool van het platteland. Als je daar niet tegen kunt moet je niet op het platteland gaan wonen. Zo kan je voor elk dier een proces beginnen. Dit bewijst nogmaals dat mensen egoïstisch zijn. Leer samen leven, zoals vroeger. "S avond buiten zitten met de gebuurs een klapje doen met een goed glaasje wijn. Zo maak je vrienden, in plaats van vijanden.
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Blij met de uitspraak! Ik heb momenteel twee jonge hanen die kraaien maar nog met de baard in de keel. Dat zijn komische geluiden. De cliché vakantieganger begrijpt het leven niet op het Franse platteland. In mijn dorpje vallen de getrouwe vakantiegangers heel goed mee: altijd blij met groenten, eieren of een jong haantje. Zo hoort het.
  • herman de genst

    5 jaar geleden
    goed zo , is tenminste nog een natuurlijk geluid daar zou ik helemaal niet van wakker liggen .