Photo News
Volledig scherm
© Photo News

België liep in 2017 bijna 4 miljard euro aan btw-inkomsten mis

De Europese lidstaten liepen in 2017 zowat 137 miljard euro aan btw-inkomsten mis. Dat blijkt uit een studie die de Europese Commissie vandaag heeft gepubliceerd. Voor België gaat het om een bedrag van net geen 4 miljard euro. Die zogenoemde btw-kloof wordt veroorzaakt door belastingontwijking, faillissementen of fraude.

13 reacties

  • Elisabeth Shantoni

    5 jaar geleden
    We kunnen blijven discussiëren hoe het zo gekomen is en wie daarvan de schuld is. Dat is zeker zinvol. Maar nog veel zinvoller lijkt me de vraag hoe we een nieuwe toekomst scheppen met een perspectief voor iedereen.
  • Lily Dossche

    5 jaar geleden
    Men is met niets anders meer bezig dan met belastingen, taxen, ecotaxen,rijtaxen,tolwegentaxen,inschrijvingstaxen.....enz. mogen wij nu eens weten hoeveel een Belg nog netto overhoud na aftrek van alle ,maar dan ook alle taxen. Schrijf daar eens een rubriek over......
  • Herman De Boeck

    5 jaar geleden
    Een tip voor Jobs Jobs Jobs. Neem 1000 belastingscontroleurs in dienst met een resultaat verbintenis. Hun loon zal vlug gerecupereerd zijn met de extra miljarden die ze zullen binnenhalen.
  • Coen Geurts

    5 jaar geleden
    Daar komen ze mee af na 2 jaar. En wie moet het dan weer ophoesten; juist ja, de werkende suggelaar.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Als je een aanvaardbare BTW heft zal de moeite om het ontwijken verdwijnen, Zwitserland maximum 7,7% géén kat die zich bezig houdt met iets in het zwart te regelen en er staan torenhoge boetes op, je hebt ook amper controleambtenaren nodig!