Beeld ter illustratie, blauwtong is schadelijk voor herkauwers zoals schapen en en ook runderen.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, blauwtong is schadelijk voor herkauwers zoals schapen en en ook runderen. © shutterstock

Dierenartsen pleiten voor verplichte vaccinatie tegen blauwtong

binnenlandDierenartsen in ons land pleiten voor een gerichte en verplichte vaccinatiecampagne tegen blauwtong. Ze hebben hierover een brief gestuurd naar Landbouwminister Denis Ducarme.

4 reacties

  • Femke Van den Eynden

    5 jaar geleden
    Heeft niets met bio te maken, dieren die eenders welke ziekte hebben krijgen medicatie net zoals mensen... Op deze momenten worden dieren niet geslacht en gaan er vele weken voorbij tot wanneer medicatie uit bloed is eer er geslacht mag worden. Dan wordt vlees nog gekeurd ook. Zo werkt het. En trouwens wat is er bio en wat gezond? Label bio is al vaak achterhaald ondertussen.
  • Filip Catz

    5 jaar geleden
    De overheid moet die vaccins wat mij betreft niet betalen, maar ze zouden een goede deal kunnen sluiten met de leverancier die voor de beste prijs de vaccins kan leveren, zoals ze in Nederland doen. Verplichten is wellicht onnodig, de eigenaars beseffen heel goed dat hun dieren geen kans hebben deze vreselijke ziekte te overleven, en dieren kosten geld, men neemt daar geen risico voor.
  • Nicole Vogelaere

    5 jaar geleden
    Bio word hiermee ook teniet gedaan. Blij dat ik vlees afgezworen heb. Dat deze industrie zo hoog geplaatst staat snap ik niet. Gezonder worden we er niet van.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Ik begrijp niet waarop de overheid moet betalen voor zoiets, dat de boerenbond het betaalt