Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dít was de Memorial: Thiam wordt derde - Geen WK-limiet voor Borlées, olympische limiet voor Kimeli - Nigeriaanse wil niet van piste na valse start

AtletiekGisteravond vond in het Koning Boudewijnstadion de 43ste editie van de Memorial Van Damme plaats. Met het WK atletiek in Doha in aantocht, de laatste kans voor een aantal Belgische atleten om de WK-limiet te halen. ‘Top of the bill’ was uiteraard Nafi Thiam, die derde werd in het hoogspringen. Hieronder kan u alle hoogtepunten van deze Memorial nog eens rustig nalezen.

7 reacties

  • Frans Van Hoyweghen

    5 jaar geleden
    Moet toch eens stoppen, worden ook ouder die mannekes.
  • willems michel

    5 jaar geleden
    Zeer zwakke Memorial ! Alles wat Goladzo overneemt gaat kapot wegens besparingen en hoge weddes. Waar is de tijd met wereldvedetten op de piste, dan achteraf wereldvedetten op het podium en een prachtig vuurwerk. Nu moet Meskens komen zingen ????????????
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Bouw maar een nieuw voetbalstadion zonder piste. De meeting is toch zijn status kwijt.
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Enorm reactievermogen mag blijkbaar niet.
  • kurt van der steen

    5 jaar geleden
    Gaat allemaal achteruit memorial is niet meer interessant Belgen spelen niet meer mee of ze zijn wel Belg maar andere roots
  1. Het harde leven van deze 'kolos van de atletiek', die zes keer per dag eet: "Ik moet opletten dat ik niet afval"

    Het harde leven van deze 'kolos van de atletiek', die zes keer per dag eet: "Ik moet opletten dat ik niet afval"

    De kolossen van de atletiek, de kogelstoters, leiden vandaag om 17u op het Brusselse Muntplein de 41ste editie van de Memorial Van Damme in. Onder hen olympisch kampioen Ryan Crouser: 2m03 en 141 kilo. Om dat fenomenale postuur op peil te houden, eet hij tot zes keer per dag, goed voor een inname van 6.000 calorieën. "Twee keer meer dan de gemiddelde mens." Tot zijn eigen afgrijzen. "Ik moet het omgekeerde doen van de meeste atleten: opletten dat ik niet afval. Gelukkig zit het seizoen er bijna op en kan ik al minderen tot vier à vijf maaltijden. Ik ben meteen meer dan zeven kilo verloren." Nog één afspraak en dan keert Crouser terug naar huis. "Het is plezant om met een wedstrijd in het midden van de stad te kunnen afsluiten. In Nieuw-Zeeland haalden ze eens een drietal grote en sterke kerels uit het publiek. Ze smeten die kogel (van 7,26 kilo, red.) 10 tot 13m ver. Trots dat ze waren. Tot wij aan de beurt waren en meer dan 22 meter smeten." Spektakel verzekerd dus.