Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dít was de Memorial: Thiam wordt derde - Geen WK-limiet voor Borlées, olympische limiet voor Kimeli - Nigeriaanse wil niet van piste na valse start

AtletiekGisteravond vond in het Koning Boudewijnstadion de 43ste editie van de Memorial Van Damme plaats. Met het WK atletiek in Doha in aantocht, de laatste kans voor een aantal Belgische atleten om de WK-limiet te halen. ‘Top of the bill’ was uiteraard Nafi Thiam, die derde werd in het hoogspringen. Hieronder kan u alle hoogtepunten van deze Memorial nog eens rustig nalezen.

7 reacties

  • Frans Van Hoyweghen

    5 jaar geleden
    Moet toch eens stoppen, worden ook ouder die mannekes.
  • willems michel

    5 jaar geleden
    Zeer zwakke Memorial ! Alles wat Goladzo overneemt gaat kapot wegens besparingen en hoge weddes. Waar is de tijd met wereldvedetten op de piste, dan achteraf wereldvedetten op het podium en een prachtig vuurwerk. Nu moet Meskens komen zingen ????????????
  • philippe vander haeghen

    5 jaar geleden
    Bouw maar een nieuw voetbalstadion zonder piste. De meeting is toch zijn status kwijt.
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Enorm reactievermogen mag blijkbaar niet.
  • kurt van der steen

    5 jaar geleden
    Gaat allemaal achteruit memorial is niet meer interessant Belgen spelen niet meer mee of ze zijn wel Belg maar andere roots
  1. FOTO. Europese helden krijgen feestelijk onthaal op Memorial Van Damme
    Memorial Van Damme

    FOTO. Europese helden krijgen feestelijk onthaal op Memorial Van Damme

    Noblesse oblige. Wie Memorial Van Damme zegt, zegt ererondjes. Elk jaar maakt de Brusselse meeting er een traditie van om, voor de internationale competitie begint, grote namen uit de sport te huldigen, meestal atleten die schitterden op een kampioenschap en de publiekstrekkers van de avond. Dit jaar niks van mondiale sterren - of ze moesten van Belgische komaf zijn, zoals Nafi Thiam die met haar olympisch, wereld- en Europees goud zonder meer dé chouchou van het Belgische publiek is. Net zoals de broers Borlée: die spelen elk jaar een thuismatch. Maar ook Jonathan Sacoor mocht voor het eerst een rondje op een oldtimer maken. Daarnaast waren ook alle gemedailleerden van de voorbije EK's uitgenodigd. Onder meer Europees kampioenen Koen Naert (marathon) en Nina Derwael (artistieke gymnastiek) graag op ingingen. Roberto Martínez opende de parade: ook voor hem en z'n Duivels applaus op alle banken. De avond was feestelijk ingezet.
  2. Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
    Jobat

    Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloos­heids­uit­ke­ring kan je dan rekenen?

    Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit.