Bedrijfswagens op een parkeerplaats.
Volledig scherm
Bedrijfswagens op een parkeerplaats. © photo_news

“Geen bedrijfswagen meer? Zes op de tien werknemers stappen op”

De meerderheid van de Belgen houdt vandaag nog steeds vast aan de bedrijfswagen. Dat blijkt vandaag uit de mobiliteitsstudie van hr-dienstverlener Securex bij 1.500 Belgische werknemers. 

216 reacties

  • Rudy Van Dam

    5 jaar geleden
    Voor allen die hun salariswagen menen te mogen rechtvaardigen als compensatie voor de hogere progressieve belasting op hun (anders hogere) loon: waar is het principe van gelijkheid? Bedienden met een hoger loon maar zonder salariswagen betalen nu ook die hogere progressieve belasting. Het argument van de compensatie maakt duidelijk dat het hier gaat over (een gelegaliseerde vorm van) belastingontwijking. Dus zijn deze gunstmaatregelen discriminerend en zouden ze niet mogen bestaan.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Tuurlijk willen ze allemaal een bedrijfswagentje ,om er ook thuis dagelijks en gans de week mee rond te rijden en in het weekend naar het zee'tje ,het staat er hier soms vol van in het weekend aan de kust . Zet er verplicht reclame op in grote letters en verbied ze om er in het weekend mee rond te rijden ,dus enkel woon/werkverkeer, zal al veel doen aan de files, niet akkoord smijt ze buiten..
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Ik moet nu een maand naar Antwerpen als ik dit dagelijks zou doen zocht ik ofwel ander werk of ander vervoer ik ben 3 u kwijt om naar mijn werk te gaan vroeger vertrekken om file te vermijden en terug de file in langste tijd 1 u 40
  • René Verhoeven

    5 jaar geleden
    Ze mogen mijn leasewagen onmiddellijk komen halen als ze stoppen met mijn loon progressief te belasten. Voor het deel dat ik meer verdien dan de gemiddelde werknemer, moet ik ook veel meer doen, dus waarom moet ik daar in vergelijking meer op belast worden dan? Zorg voor één tarief voor iedereen gelijk, dan pas mogen jullie eens over gelijkheid praten tussen werknemers, nu niet en daarom moet dat nu gecompenseerd worden met leasewagen!
  • Rudy Van Dam

    5 jaar geleden
    Vraag aan 10 Vlamingen of ze veel voordeel halen uit hun salariswagen: dan antwoorden 9 op 10 dat er praktisch geen voordeel is, want 'we betalen daar ook veel voor'. Maar 60% wil wel veranderen van werk mochten ze hun wagen verliezen. Blijkbaar is het voordeel dan toch niet zo klein? 1 conclusie: schaf al die voordelen af ( ook het mobiliteitsbudget) en belast alles zoals 'normaal loon'. Want nu is het opnieuw de belastingbetaler zonder salariswagen die opdraait voor de financiële put.