Generaal Marc Thys, die te boek staat als een vernieuwer, zou in aanmerking komen voor de positie van crisismanager.
Volledig scherm
Generaal Marc Thys, die te boek staat als een vernieuwer, zou in aanmerking komen voor de positie van crisismanager. © BELGAIMAGE

Belgisch leger zoekt crisismanager

Het Belgisch leger denkt na over de aanstelling van een crisismanager. Dat schrijft De Morgen vandaag op basis van goed geïnformeerde bronnen. Die topmilitair moet ervoor zorgen dat de krijgsmacht strijdbaar blijft, ondanks de dalende troepensterkte en financiële problemen.

35 reacties

  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Komt terug praten wanneer je in vol contineu 30 jaar heb gepresteerd dan zal je begrijpen wat een mooi leven de militairen hebben.Zij gaan op pensioen 56 maar jij mag lekker doorwerken tot 63!
  • Jurgen Clauwaert

    5 jaar geleden
    Danny Damiaens, mijn vrouw is militair en ik werk volcontinu als polyvalent technieker in een fabriek en ik heb niks dan respect voor het ambt dat zij bekleedt. De lange dagen die ze doet, de militaire vorming die ze krijgt. Slapen in een kuil in de grond terwijl het sneeuwt en zij is dan nog technieker...beter eerst informeren voor je conclusies trekt. Vroege, late of nacht...ik lig na mijn shift wel in mijn comfortabele bed en sta altijd uitgerust op...Dit in tegenstelling tot mijn vrouw.
  • Danny Damiaens

    5 jaar geleden
    Ga eens een week bandwerk doen zappa of in shiften werken.Wacht houden is niet hetzelfde als werken.Het is veel gevaarlijker werken in de privé dan in het leger.
  • Kurt Staessens

    5 jaar geleden
    De legertop kan gerust zelf zijn problemen oplossen. Er is geen enkel instituut die efficienter draait dan het leger. Alleen is er geen geld meer. De kassa’s zijn leeg! Vergeet niet de belangrijke rol dat het Belgisch leger speelt binnen Europa, NATO. Er zouden dus dringend extra middelen moeten bijkomen. Respect voor de beleidmakers binnen het leger!
  • Michel Jozef

    5 jaar geleden
    Was toch voorspeld. Fregatten kopen en vooral die peperdure F 35 = geen geld meer voor landmacht en personeel. Maar in plaats van te luisteren stonden de goudvinken samen met hun minister-burgemeester vorig jaar nog onbeschaamd te liegen in de Kamercommissie. En nu typisch Belgische oplossing, een extra generaal om crisismanager te spelen. Dan ook nog iedereen behalve de zeemacht wegens te weinig zout water naar De Limburg en het spel is compleet.