Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Cardioloog Brugada vraagt aandacht voor preventie: vanaf wanneer is het nodig om je hart- en bloedvaten te laten onderzoeken?

We moeten allemaal minstens één keer per jaar naar de tandarts. Vrouwen kloppen het best om de één à twee jaar aan bij een gynaecoloog. Moeten we binnenkort ook geregeld een afspraak maken bij de cardioloog? De wereldberoemde hartspecialist Pedro Brugada hamert op de preventievezorg in de cardiologie. Wij vroegen aan professor Erik Debing wat ervan aan is. 

6 reacties

  • Antoon Soetens

    5 jaar geleden
    Preventie is: eerst de mens gezonde voeding geven zonder chemische stoffen, maar de wetgeving keurt het toevoegen van chemische stoffen in de voeding goed!? Is er iemand die deze onzin begrijpt ? Door het vergif wordt het zwakste systeem aangevallen en meestal is dit de bloedsomloop, een screening brengt geen oplossing.
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    Hadden ze dat bij mijn vader op tijd gedaan had hij de laatste 5j van zijn leven geen totaal geheugenverlies gehad en er misschien nog geweest! Dus ja, belangrijk om die screening te laten doen.
  • delcroix jean-pierre

    5 jaar geleden
    Ik heb in juni 2019 een afspraak gemaakt bij de cardioloog. Mag op consultatie 12 januari 2020.
  • Mathy Osh

    5 jaar geleden
    Ik raad het iedereennaan, je kunt op een tijdbom leven, zonder dat je het zelf weet. Spreek helaas uit ervaring.
  • Sofie Delcommune

    5 jaar geleden
    Dirk, als mijn vader mee had gedaan aan de commerce had hij nu zijn kleinkinderen nog kunnen zien... spijtig genoeg was hij te koppig... Een screening kan geen kwaad zeker als het al in de familie voorkomt.