De zeedijk in Knokke-Heist. Op deze foto enkel “gemanierde toeristen”. In ontbloot bovenlijf of in bikini op de dijk wandelen, zal in de toekomst beboet worden.
Volledig scherm
PREMIUM
De zeedijk in Knokke-Heist. Op deze foto enkel “gemanierde toeristen”. In ontbloot bovenlijf of in bikini op de dijk wandelen, zal in de toekomst beboet worden. © Benny Proot

Expert over GAS-boete voor ontbloot bovenlijf in Knokke: “Is dat evenredig met veroorzaakte overlast?”

“Ongemanierde toeristen” riskeren in Knokke-Heist een GAS-boete van minimum 250 euro wanneer ze met ontbloot bovenlijf of in bikini op de dijk of in winkelstraten lopen of op de grond zitten te eten of een fontein als douche bezigen. Zo wil burgemeester-graaf Leopold Lippens de uitstraling van Knokke vrijwaren. Kan hij zo hard bijten, of blijft het bij blaffen?

112 reacties

  • Tony Baetsle

    5 jaar geleden
    Blijkbaar vinden Baron Lippens en veel HLN lezers blote voeten of een bloot bovenlijf onfatsoenlijk, onhygiënisch of wansmakelijk. Ik vind die mensen vooral onverdraagzaam en on-respectvol voor anderen. #Diversiteit #Respect #Bodefreedom
  • Miranda Mestdagh

    5 jaar geleden
    Eerlijk gezegd heeft hij gelijk. Ik associeer een bikini of bloot bovenlijf met het srand, de zee, het zand. Ik heb écht geen zin om tegen bloot vlees op te lopen. Een beetje klasse, graag. Burgerschap en goede manieren. En flipflops niet op de werkvloer !!!
  • Gerrit Mangé

    5 jaar geleden
    Waarom niet, een beetje respect en opvoeding kan geen kwaad. Tegenwoordig is het normaal dat kinderen in hun onderbroek door het centrum lopen hun ijsjes overal op de grond gooien idem dito met sigarettenpeuken en overal op de handdoeken van mensen lopen, als je hen dan een opmerking maakt schieten de ouders onmiddellijk in de verdediging, blijkt dat ook zij terug wat opvoeding kunnen gebruiken.
  • Rita Vanlerberghe

    5 jaar geleden
    Wat betreft het bloot lopen op straat : volledig akkoord ! Zou beter uitgebreid worden naar alle gemeenten, ja inderdaad, niet alleen kustgemeenten....
  • Gerda Heyndrickx

    5 jaar geleden
    Mr. Lippens heeft groot gelijk. Deftig gekleed wil nog niet zeggen dat je dure kledij aan moet. Nu nog liefst de strandbars helemaal afschaffen!!!