Sam Smith
Volledig scherm
Sam Smith © Joel C Ryan/Invision/AP

“De wereld is gek geworden”: Britten raken niet uitgepraat over nieuwe identiteit van Sam Smith

showbizzVrijdag maakte Sam Smith (27) bekend dat hij niet langer als ‘hij’ wil worden aangesproken, maar dat de Britse zanger ‘hun’ of ‘hen’ verkiest. Een opmerkelijke zet, waar gebruikers op Twitter niet over raken uitgepraat.

21 reacties

  • Charlotte Kesteloot

    5 jaar geleden
    Deze reacties, dat kun je toch niet menen? Ik lees hier letterlijk 1 normale respectvolle reactie, en 1 waarover ik twijfel of ze al dan niet sarcastisch bedoeld is. Al de rest is respectloos. We kunnen gewoon respecteren dat het niet voor iedereen zo simpel is als zich ‘man’ of ‘vrouw’ voelen, en mensen aanspreken zoals ze aangesproken willen worden
  • Rosa van Huisstede

    5 jaar geleden
    Hoe onbeschoft om hun in dit hele artikel ‘hij’ en ‘hem’ te noemen.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Er zitten geen meerdere (M/V/O) Sammen Smith in deze persoon, dus blijft het enkelvoud. Deze persoon moet dus met onzijdig enkelvoud 'het' worden aangesproken. Het zegt, het wil. Nomineren in de categorie 'Onzijdig'. Tot het weet of het een hij of een zij is. Indien het een hij en een zij is, terzelfdertijd, ook dan blijft het onzijdig 'het', zoals in de insectenwereld. Het kiest namelijk geen zijde : zij of hij. Het blijft onzijdig. Onzinnig trouwens ook.
  • Hugo BAVRE

    5 jaar geleden
    Symptomen van overbeschaving.
  • Jil Heirman

    5 jaar geleden
    Mensen zijn man of vrouw en een klein deeltje v/d bevolking is interseks. Biologie ontkennen is even krankzinnig als ontkennen dat de aarde rond is. Niemand staat boven wetenschappelijke feiten! Het kan je zelfs je leven kosten als je erover liegt tegen artsen. Wees gewoon zo vrouwelijk of mannelijk als je wil zijn, eender wat je geslacht is, maar stop met al die andere onzin.