Bistro eerst getroffen door brand, nu halve meter water in de kelder

© svl

In een veertigtal huizen in het centrum van Dendermonde kwam donderdagavond en -nacht geen drinkbaar water meer uit de kraan. Oorzaak bleek een lek in een waterleiding, waardoor ook enkele kelders onder water liepen.

Stef Van Overstraeten

Donderdagavond rond 20.30 uur was het duidelijk dat er lek was in de waterleiding in de Frans Courtensstraat. “Mijn buurman kwam bellen om te vragen mijn wagen te verplaatsen”, zegt bewoonster Ann Abbeloos. “In grote hoeveelheden kwam het water toen al uit de grond.”

Ook Danny Van Hemelrijck van brasserie Litus had er last van. “In de kelder stond al snel een halve meter water”, zegt hij. “De brandweer kwam langs om het er weer uit te pompen. Ik was na een brand van een tijdje geleden in mijn keuken nog niet opnieuw open, maar er stond wel materiaal in de kelder dat ik nu zal moeten schoonmaken.”

Ook de technische dienst van Farys was er snel. “We kregen heel wat meldingen binnen, eerst van mensen in de straat, later van anderen die verderop wonen. Zij hadden veel minder druk op de leiding. Van het begin van de straat tot huisnummer 38 hebben we afgesloten van het net”, legt Bruno Pessendorffer van Farys uit. “De andere mensen hadden na enkele uren opnieuw water. Maar voor de bewoners van een veertigtal huizen was het wachten tot vrijdagmiddag. We hebben die mensen met flessenwater bevoorraad. Een pvc-buis was onderaan over enkele meter afstand gescheurd. De herstelling duurde lang omdat buizen met die diameter niet courant meer gebruikt worden. Het was voor de aannemer ook moeilijk om tot de juiste diepte te graven omdat er heel wat beton ligt onder de straat. Ook daarom heeft het een tijd geduurd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen