Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Harry Goossens

Aantal Belgen dat naar het werk fietst in 5 jaar verdubbeld

Meer dan 1 op de 10 werknemers (13,4 procent) in België neemt voor de woon-werkrit geregeld de fiets. Dat zijn er dubbel zoveel als 5 jaar (6,4 procent) geleden. Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit. 

40 reacties

  • Kurt Staessens

    5 jaar geleden
    Kunnen de cijfers ook eens gepubliceerd worden van de lichamelijke letsels ten gevolge van een ongeval met de fiets? Graag ook de cijfers van de arbeidsongeschiktheid door die letsels.
  • Stephan Priem

    5 jaar geleden
    Fiets al 20 jaar lang naar mijn werk zo'n 30 Km per dag van Mortsel naar Kruibeke op een gewone fiets, de laatste drie jaar stel ik wel vast dat er meer fietsers zijn maar het overgrote deel fietst elektrisch met alle gevolgen vandien. Nu zijn er op de piekmomenten files aan de fietserslift van de Kennedytunnel, ook daar.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    IPV 1 zijn het nu 2. Wat ik wel zie is dat het OV zo goed is dat veel van hun klanten de bus of tram links laten liggen en de ELEKTRISCHE fiets nemen. DAT is wat er nu gebeurt. Schaf dat elektrisch gedoe af en ze stoppen met fietsen. Ik deed 25 jaar geleden ELKE dag 15 km zonder elektriciteit, vandaag hebben ze voor 3km een e-bike nodig
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    9 km. Voor mij geen fiets, mijn gemiddelde enkele afstand is 75 km vrees ik.
  • Claudia Rosseel

    5 jaar geleden
    Hoe lang bestaat die week van de mobiliteit? Ongeveer 10 jaar? Misschien nemen intussen meer werkgevers deel, en worden er zo 'meer' fietsers geregistreerd die ook daarvoor al jaren met de fiets naar het werk kwamen? En de povere cijfers van het openbaar vervoer... geven vooral aan dat dit niet bruikbaar is om gezin en werk te combineren. Op dat vlak is er nog veel werk aan de winkel.