© REUTERS

PREMIER LEAGUE. Tottenham swingt tegen Swansea, Jarige Benteke scoort tweemaal

Crystal Palace heeft zaterdag op de veertiende speeldag in de Engelse Premier League met 3-0 gewonnen tegen Southampton. Christian Benteke was de grote man bij de Eagles met twee doelpunten. Het was voor Crystal Palace de eerste zege na zes opeenvolgende nederlagen in de competitie. Tottenham, met twee Belgen aan de aftrap, swingde naar een 5-0 zege tegen Swansea.

Crystal Palace - Southampton: 3-0

Na zes nederlagen op rij in de Premier League stond manager Alan Pardew zwaar onder druk bij Crystal Palace.

Christian Benteke

vierde zaterdag zijn 26e verjaardag en Southampton-doelman Fraser Forster gaf hem na 33 minuten

, wat Benteke in dank aannam. Drie minuten later verdubbelde verdediger James Tomkins de score na een hoekschop. In de tweede helft scoorde Benteke zijn tweede van de wedstrijd, waardoor zijn competitietotaal op zeven stuks komt te staan. Dankzij de overwinning klimt Palace naar de dertiende plaats met veertien punten.

oby Alderweireld

zat door blessureleed nog altijd niet in de selectie. De Spurs hadden geen moeite met Swansea en kon gaan rusten met een 2-0 voorsprong na doelpunten van Harry Kane (39.) en Son Heung-Min (45.+1).

Na de rust deden ze daar nog eens drie doelpunten bij via opnieuw Kane (49.) en twee keer Christian Eriksen (70., 90.+2). Vertonghen speelde de volledige wedstrijd, Dembélé 83 minuten. Tottenham kruipt met de overwinning tot op een punt van stadsgenoot Arsenal, dat vierde staat. Arsenal gaat zondag wel nog op bezoek bij West Ham United.

Sunderland - Leicester: 2-1

Jason Denayer kreeg van Sunderland-coach David Moyes opnieuw een basisplaats als verdedigende middenvelder, Adnan Januzaj begon op de bank. Landskampioen Leicester kent duidelijk niet hetzelfde seizoen als vorig jaar en dat werd na 64 minuten nog eens geïllustreerd met het eigen doelpunt van verdediger Robert Huth. In de 77e minuut kwamen ze zelfs op een 2-0 achterstand na een doelpunt van de onvermijdelijke Jermain Defoe.

Het aansluitingsdoelpunt van Shinji Okazaki (80.) liet niet lang op zich wachten, maar kwam uiteindelijk te laat. Denayer stond bij de drie doelpunten niet meer op het veld, hij bleef met de rust in de kleedkamer. Januzaj bleef de volledige wedstrijd aan de bank gekluisterd. Sunderland is dankzij de overwinning verlost van de rode lantaarn. Het springt naar de achttiende plaats met elf punten. De laatste plaats is nu voor Swansea.

West Brom - Watford: 3-1

Bij Watford mocht

Christian Kabasele

eindelijk nog eens in de basis beginnen tegen West Bromwich Albion, waar

Nacer Chadli

op de bank begon. Na doelpunten van Jonny Evans (16.) en Chris Brunt (34.) was het West Brom dat met een voorsprong mocht gaan rusten. In de 61e minuut was het Christian Kabasele die zijn team opnieuw in de wedstrijd bracht

. Chadli mocht na 75 minuten invallen en zag hoe zijn ploegmaat Matthew Philips de 3-1 eindscore op het bord zette in de 91e minuut.

Stoke - Burnley: 2-0

Geen Steven Defour te bespeuren bij Burnley aan de aftrap op bezoek bij Stoke City. Bij de rust stond de 2-0 eindstand al op het bord na doelpunten van Jonathan Walters (20.) en Marc Muniesa (35.). Defour kreeg geen speelminuten.