Eneco-CEO Iwein Goigne, Sam De Smedt (CD&V), waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere, burgemeester van  Gent Mathias De Clercq en CEO van ArcelorMittal Belgium Manfred Van Vlierberghe.
Volledig scherm
Eneco-CEO Iwein Goigne, Sam De Smedt (CD&V), waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen Didier Detollenaere, burgemeester van Gent Mathias De Clercq en CEO van ArcelorMittal Belgium Manfred Van Vlierberghe. © BELGA

ArcelorMittal opent grootste zonnedak van België

De voorbije maanden zijn op de fabrieksgebouwen van staalproducent ArcelorMittal in Gent meer dan 27.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Zij vormen het grootste zonnedak van België, zo klonk het bij de voorstelling ervan. De panelen zullen elk jaar 10.000 megawattuur (MWh) produceren, evenveel als het energieverbruik van 2.900 gezinnen. In de toekomst wil ArcelorMittal ook andere Belgische sites uitrusten met zonnepanelen.

6 reacties

  • Wery Dobbelaere

    5 jaar geleden
    Grote installaties betalen geen prosumententaks.
  • Jef Pauwels

    5 jaar geleden
    Goed zo, de industrie en de huishoudens zullen het moeten doen. De politici zullen enkel aanwezig zijn om lintjes te knippen en champagne te drinken.
  • Jos Gosier

    5 jaar geleden
    En de gewone werkman betaald ervoor.
  • Nicky Bud

    5 jaar geleden
    arcelor verkoopt aandelen met 4% intrest per jaar, maar trekt 20% winst per jaar op. De hele investering is ook nog volledig aftrekbaar van hun (toch al klein) belastbaar inkomen, de BTW 21% is volledig aftrekbaar, en ze hebben WEL nog 20 jaar (of meer) groenstroom-certificaten, en zo voorts..... Gemakkelijk om groen te zijn....
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    En hoeveel mag de brave burger daarvoor ophoesten aan groene stroom certifikaten?