© JEFFREY GAENS

1 / 2
thumbnail: null

Dagen De Boeck lijken geteld na nederlaag in Sint-Truiden

Sint-Truiden heeft een gouden zaak gedaan onderaan het klassement van de Jupiler Pro League. Het won met 1-0 van Moeskroen en springt over de Henegouwers naar de veertiende plaats.

maj

Sint-Truiden

Moeskroen-Per.

De zenuwen stonden strak gespannen in Stayen. Amper tien punten had STVV gesprokkeld voor deze match, eentje minder dan de tegenstander van de avond, Moeskroen. Wie won deed dus een gouden zaak. Jammer genoeg leek die wetenschap -en de koude- de spelers te kwellen en werd de wedstrijd er een om snel te vergeten.

Betere kansen Sint-Truiden

Moeskroen begon nochtans veelbelovend, maar zakte al snel in mekaar. Bij de thuisploeg kon Proschwitz enkele malen dreigen, maar het liep telkens mis in de afwerking. Dan maar afleggen voor Boli, dacht de Duitser, maar die besloot op Delac. De thuisploeg eiste dan maar een strafschop, maar niet alleen speelde Peyre de bal, ‘slachtoffer’ Ono stond ook buitenspel.

Amper kansen voor de bezoekers

Rusten bij 0-0 dus, en daar mochten vooral de mannen van De Boeck blij mee zijn. Zijn dagen bij Moeskroen lijken geteld, want zeven minuten na rust trapte Fernandes de 1-0 binnen. Sint-Truiden bleef de betere ploeg en kreeg via Boli nog kansen, maar scoren blijft oh zo moeilijk.

En de bezoekers? Die lieten pas in de 63ste minuut een eerste doelpoging noteren, een vrije trap van Mohamed, recht in de handen van Pirard. Een kwartier voor tijd stond het zelfs bijna 1-1. De voor een bleke Trezeguet ingevallen Viola kopte net naast, enkele minuten daarna trapte Markovic over.

Wat met De Boeck?

Door de zege tegen Moeskroen ziet Ivan Leko zijn ploeg over zijn rechtstreekse concurrent springen. Het telt na 17 matchen dertien punten en is daarmee veertiende. Moeskroen is vijftiende met elf punten (klik hier voor volledig klassement). De dagen van Glen De Boeck lijken geteld.

Te onthouden

Net als over de hele wereld begon ook deze match met een minuut stilte voor voetbalclub Chapecoense, de Braziliaanse voetbalploeg die gedecimeerd werd door een vliegramp.