Jerome Powell, de voorzitter van de Fed.
Volledig scherm
Jerome Powell, de voorzitter van de Fed. © EPA

Amerikaanse centrale bank pompt 75 miljard dollar in financieel systeem

De Fed, het stelsel van Amerikaanse centrale banken, heeft aangekondigd dat het voor 75 miljard dollar aan liquiditeit in de markt gaat pompen. Vandaag werd daarvan al meer dan 50 miljard ter beschikking gesteld. 

26 reacties

  • Nico De Corte

    5 jaar geleden
    Wat gaat er dan zo goed in Amerika als je 2 jobs moet doen om in je basic-onderhoud te voorzien? De American Dream is reeds lang vervlogen tijd!!!
  • An Vanden Bossche

    5 jaar geleden
    Hoewel de goudstandaard losgelaten werd, is nog altijd een groot deel van de uitgegeven dollars gedekt door goud. De economie van de VS is tot nader order nog altijd de grootste en is inderdaad nog nooit zo groot geweest. Dat wil zeggen dat die het aankunnen om veel, heel veel te lenen. Kom juist van daar en het gaat er goed.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    Weeral een stapje dichter van de grootste bankencrisis ooit! Geld inpompen betekend gewoon papier bijdrukken, zonder waarde en enige waarborg, goudkoers zal ooit ontploffen en de prijs nu 43000€ kg zal x5 worden en onze Euro delen Door 5? Uiteindelijk 1000€ zal dan nog 200€ waarde hebben ! Als voorbeeld!
  • james vroman

    5 jaar geleden
    de dollar is in feite niets waard staat in hun wet alleen goud en zilver ..
  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    Zowel Amerika als Europa lopen op hun laatste einde met betrekking tot geld. Niet veraf meer tot alles in elkaar stuikt. Koop maar goud en zilver aan voor het te laat is.