Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Brandverzekering afsluiten bij dezelfde bank als jouw woonlening: is dat verplicht?

SparenHet is een klassieker dat banken hun woonleningen iets goedkoper in de etalage zetten als u er meteen een brandverzekering bij hen aan koppelt. Ga daar niet automatisch op in, want soms snijdt u er op langere termijn financieel mee in uw vingers. 

5 reacties

  • Piet Dooremont

    5 jaar geleden
    Neem nooit je brandverzekering en je BA bij dezelfde maatschappij, Neem nooit de BA verzekering van je wagen bij dezelfde maatschappij als auto verzekering. Bij problemen is het letterlijk bij de duivel dat je te biechtte gaat. Zeker verzekeringen van grootbanken zijn niet te vertrouwen.Enerzijds spelen verzekeringen graat het spelletje van geven en nemen,maar grootbanken procederen u letterlijk plat tor cassatie toe al Hebben ze het op vredegerecht en in eerst aanleg verloren
  • Victor OOMS

    5 jaar geleden
    Het is niet verplicht maar dan krijgt ge geen lening. Het is de fout van de overheid door dit toe te laten.
  • Erik Van Bever

    5 jaar geleden
    Het is toch een veiligheid als je een brandverzekering hebt. Ben reeds een paar jaar veranderd van maatschappij, en zit nu bij mijn bank met al mijn verzekeringen. Mijn jaarlijkse is 300€ goedkopen voor de zelfde clausule.
  • Jan Claes

    5 jaar geleden
    Neen natuurlijk is dit niet verplicht, maar mensen staren zich alleen blind op het percentage. Al de rest (schuldsaldoverzekering, kosten zichtrekening, brandverzekering..) vergeten ze. Wanneer alles is afgesloten doet de bank met je verzekeringspremie wat ze willen (uiteraard zijn hier maxima aan) en dan gaan de mensen klagen dat hun brandverzekering en zichtrekening toch zo duur is.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    En wanneer je met een vaste rentevoet werkt? Gaat die dan ook omhoog slimmekes?