Charles Michel (MR): “De begroting is de verantwoordelijkheid van diegene die, vroeg of laat, zich met de vorming van een regering gaan bezighouden.”
Volledig scherm
Charles Michel (MR): “De begroting is de verantwoordelijkheid van diegene die, vroeg of laat, zich met de vorming van een regering gaan bezighouden.” © Photo News

Michel legt opmaak begroting bij eventuele formateur(s): “Regering kan geen volwaardige begroting indienen”

De federale regering in lopende zaken kan tegen 15 oktober geen volwaardige begroting voor volgend jaar indienen bij de Europese Commissie. Dat is de verantwoordelijkheid van wie ook de nieuwe regering zal vormen, zei premier Charles Michel vanmiddag na afloop van de ministerraad. 

15 reacties

  • Mady Vermeulen

    5 jaar geleden
    Michel heeft zich, eens te meer, een onbekwame lafaard getoond. Eigenschappen die beloond worden door de Euopese politieke elite. Een lafaard die vaandelvlucht pleegt maar die bedankt wordt met het Europees presidentschap, omdat hij aan de vermeende goede kant van de geschiedenis ging staan. En dat verwacht respect van ons....
  • Rubbrecht Godelieve

    5 jaar geleden
    De Belgische bevolking kan beter zelf alles regelen, dan is er geen tekort meer in de begroting. cfr baby Pia, is ook opgelost zonder regering.Waarom moeten wij gaan stemmen??Het zijn immers toch die grote heren die alles naar hun hand draaien. Een regering zou al volstaan met een sterke kandidaat voor alle partijen 1 persoon zelfs iemand die uit de volksklasse komt en die hiervoor de nodige capaciteiten heeft.Dan zou elke Belg zeker zijn dat er met zijn mening rekening wordt gehouden!!!!!
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    Wat een hypocriet om nu anderen zijn putten te laten dichten. Hij heeft die gemaakt en al die onzin om andere te beschuldigen gaat niet op hoor! Hij is diegene die heel de tijd gelobbyd heeft en mee zong met de EU om te verkrijgen wat hij wou een zitje in de EU. De lafaard!
  • Gilbert Vermeersch

    5 jaar geleden
    Marrakesh Michel is de hoofdschuldige, hij draagt samen met de rest van de anti NVA- regering en oppositie de grootste verantwoordelijkheid. En laat het nu juist door zn Marrakesh-solo-slim zijn dat hij een hoge EU-functie heeft binnen gehaald. Ondertussen is zijn MR, nog maar eens, in een Franstalig schandaal verwikkeld.
  • vicky vanderweyen

    5 jaar geleden
    Wat hebben onze politici toch een luxe leventje,jarenlang een riant loon opstrijken en wanneer ze opstappen laten ze een nog grotere put achter en moeten de anderen/nieuwe het maar oplossen die er op hun beurt ook niets van bakken,zie de vorige regering die het overgenomen hebben ven de SP.A en de PS.