Direct naar artikelinhoud
DM Zapt

Bart Kaëll en Luc Appermont, het schattigste getrouwde koppel ter wereld

Luc Appermont en Bart Kaëll in 'Vandaag' op Eén.Beeld VRT

Robin Broos zet deze week de blik op oneindig. Vandaag: een eigen programma voor Bart Kaëll en Luc Appermont.

Wat volgt, is een gouden pitch voor een nieuw televisieprogramma: De mansion van Bart en Luc. Een blik achter de schermen bij het mooiste showbizzkoppel van de 21ste eeuw: Bart Kaëll en Luc Appermont. De enige ‘binnenkijker’ waarnaar mensen nog écht benieuwd zijn. 

De enkelingen die het geluk mochten ervaren ten huize Appermont en Kaëll te zijn uitgenodigd, kunnen er niet over zwijgen: kraaknet, stemmig en warm. Het zijn slechts enkele van de veelgehoorde adjectieven. En er is een butler. Dus ook de spin-off is verzekerd.

Wat Bart en Luc anders maakt dan pakweg de Pfaffs, de Planckaerts en de Bryans, is hun authentiek naturel. Niet alleen zijn ze beiden erg goed bewaard gebleven, ze zijn ook oprecht lieve mensen, in alle omstandigheden. Neem nu hun passage deze week bij Danira Boukhriss in Vandaag op Eén, waar ze zich ontpopten tot het schattigste getrouwde koppel ter wereld. Met af en toe wat onschuldige speldenprikken. 

Kaëll: “Maar ik heb dat wél gedaan.” 

Appermont: “Da’s niet waar.” 

En hij legt zijn hand op de arm van zijn wederhelft om die het zwijgen op te leggen.

Nog mooier is de Instagram-post van het programma die achteraf online verscheen. Wie verder swipet, krijgt een vragenvuur te zien waarin de twee vragen als ‘Wie maakte de eerste move?’, ‘Wie besteedt het meeste tijd in de badkamer?’ en ‘Wie snurkt het hardst?’ beantwoorden. Waarop ze elk een bordje omhooghouden om aan te geven wie zij vinden dat daarvoor in aanmerking komt. Zelden zijn ze het eens, en dan wordt er weleens liefkozend gebekvecht, met de ogen gerold of met de schouder tegen de ander getikt. En raken ze het wel eens, dan volgen de typische anekdotes van lang getrouwde koppels. 

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@vandaag_danira) op

Zoals bij de vraag: ‘Wie geeft het meeste geld uit?’ Kaëll, zo blijkt. “Omdat ik altijd naar de winkel moet”, verweert die zich. Waarop Appermont: “De schoenwinkel, ja! Ik weet niet hoe je het verzint, maar jij vindt altijd de duurste spullen.” En dan Kaëll weer: “En als hij schoenen koopt, komt hij thuis en zegt hij ‘oh, ze doen pijn, ik ga nog een paar kopen.’ En die blijven allemaal opstapelen!”

Bollendiagram

Of ‘Wie heeft een ochtendhumeur?’ Ook Kaëll. Maar dat is de schuld van Appermont, die hem bij het ontwaken meteen bestookt met praktische dingen. “Bartje, vertel de mensen eens hoe laat ik je wek? (kijkt naar de reporter) Om twaalf uur. Dan staat het op.” Het. Prachtig hoe mensen die elkaar zo graag zien ook zo op elkaar kunnen foeteren. En dat zou geniale tv kunnen opleveren, als je dit prachtige koppel volgt waar ze het liefst zijn: thuis.

Na een representatieve steekproef op onze werkvloer is een bollendiagram ontwikkeld dat leest als een Censydiam-onderzoek. Daaruit blijkt dat maar liefst 95,6 procent van de Vlamingen dit programma wil zien. Dus, beste tv-nethoofden, aan jullie om als eerste te happen en die camera’s richting de mansion van Bart en Luc te sturen.